Haber 16

Türkiye’den İsrail’e Mavi Marmara darbesi

Geçen yıl İsrail’in NATO nezdinde bir temsilcilik açmasını engelleyen Türkiye, şimdi de 20-21 Mayıs’ta…

Türkiye’den İsrail’e Mavi Marmara darbesi
  • Dünya / Son Dakika
  • 24 Nisan 2012
  • Türkiye’den İsrail’e Mavi Marmara darbesi için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU

Geçen yıl İsrail’in NATO nezdinde bir temsilcilik açmasını engelleyen Türkiye, şimdi de 20-21 Mayıs’ta Chicago’da yapılacak NATO zirvesine İsrail’in katılmasını veto etti.


Karar 19 Nisan’daki dışişleri bakanları toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin İsrail’e karşı sadece NATO değil birçok uluslararası kurumda blokaj uyguladığını hatırlatarak, “İsrail, Mavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye’den özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul edene kadar bu tür uygulamalar devam edecektir” dedi. Ancak Türkiye’nin bu tavrı, NATO dışişleri bakanları toplantısında başta NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen olmak üzere katılımcıların tepkilerine yol açtı.


TÜRKİYE’YE KARŞI VETO SİNYALİ


Türkiye’nin başta Akdeniz Diyalogu olmak üzere İsrail’in ortaklık ilişkisi içinde katılım gösterdiği faaliyetlerde yer almamasının ‘ittifak içindeki yerleşik ortaklık değerlerine’ uygun olmadığını ifade eden bazı bakanlar, Türkiye’den İsrail’le yaşamakta olduğu ‘ikili meselesini’ NATO’ya taşımaması gerektiği uyarısında bulundu. Bazı bakanlarsa Türkiye’nin vetosunu sürdürmesi durumunda, kendilerinin de Mısır, Moritanya, Cezayir gibi diğer Akdeniz’li ülkelerin Akdeniz Diyaloğu’na katılımlarını engelleyebilecekleri tehdidi savurdu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ