Haber 16

Türkiye’ye yıl sonuna kadar süre verdi

Fransız Le Figaro gazetesi, Sarkozy’nin Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giderken gazetecilere yaptığı…

Türkiye’ye yıl sonuna kadar süre verdi
  • Dünya / Son Dakika
  • 08 Ekim 2011
  • Türkiye’ye yıl sonuna kadar süre verdi için yorumlar kapalı
  • 318 KEZ OKUNDU

Fransız Le Figaro gazetesi, Sarkozy’nin Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giderken gazetecilere yaptığı açıklamalarda “Pimi sökülmüş bir el bombası atacağım” dediğini yazdı.


SOYKIRIMI İNKARA CEZA KANUNU GEÇİRECEK


Gazete haberinde Tebriz’de bulunan Sarkozy’nin sözleri Türkiye’yi çıldırtacak türden. Süre veren Sarkozy bir de tehditte bulundu:


“Türkiye büyük bir ülke, tarihini tekrar gözden geçirerek ancak onur kazanır, eğer Türkiye bunu yapmazsa hiç şüphe yok ki daha ileri gitmemiz lazım. Toplu inkarcılık kişisel inkarcılıktan çok daha kötüdür. Türkiye’ye sene sonuna kadar zaman veriyorum yoksa Ermeni soykırımını inkara ceza kanunu geçireceğim.”


Nicolas Sarkozy’nin danışmanlarından birinin, “Artık Türkiye gerçekleri inkar etmekten vazgeçmelidir” demesi ise dikkat çekti. Fransa’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy’nin Ermeni sorununu kullanarak Fransa’da oy kullanan 500 bin civarında olduğu sanılan Ermeni nüfusundan da destek umduğu belirtiliyor.


TÜRKİYE’Yİ AB’DE GÖRMÜYOR
Sarkozy, Ermenistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında da “Küçük Asya’da (Anadolu) yer aldığı için Türkiye, dünyada önemli bir role sahiptir ve Batı ile Doğu arasında bir köprüdür. Ancak bu rol AB’nin dışındadır. Fransa, bu ülkeyi AB’de görmüyor” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ