Haber 16

Ukrayna’da çatışmalar yeniden başladı

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kuşattığı Slavyansk’ın yakınındaki çatışmalar yeniden başladı. Ukrayna ordusu, Rus yanlılarının kontrolündeki Slaviansk kentine operasyon düzenliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Turçinov, “Savaştayız” açıklaması yaptı.

Ukrayna’da çatışmalar yeniden başladı
  • Dünya / Son Dakika
  • 05 Mayıs 2014
  • Ukrayna’da çatışmalar yeniden başladı için yorumlar kapalı
  • 477 KEZ OKUNDU

Slavyansk kentinin yakınında konuşlanan hükümet güçlerinin, bugün bölgedeki ayrılıkçılara yönelik yeniden operasyon düzenlediği bildirildi. Ukrayna Komünist Partisi Slavyansk İlçe Başkanı Anatoliy Hemelevoy, ordunun, asker ve araç takviyesinin ardından, ayrılıkçılara saldırmaya başladığını kaydetti.

Operasyon başlar başlamaz Slavyansk’ta merkezde bulunan kilisenin çanları ve siren çalındı.

Slavyansk’ın Semenevka kasabasında hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasında çatışma çıktığı öğrenildi. Ayrılıkçıların sözcüsü Stella Horoşeva, çatışmada çok sayıda ayrılıkçının öldüğünü söyledi fakat sayı vermedi. Horoşeva, hayatını kaybedenler arasında sivillerin de olduğunu belirterek Ukrayna ordusunun yaralıları almak için bölgeye gelen ambulansları engellediğini iddia etti.

”RUSYA İLE SAVAŞTAYIZ”

Ukrayna geçici Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov ise, ülkenin doğusundaki olaylardan Rusya’yı sorumlu tuttu. ülkesindeki gelişmelerle ilgili Rusya’yı suçladı.

“Rusya tarafından kendilerine karşı bir savaş yürütüldüğünü” ileri süren Turçinov, “Moskova 25 Mayıs’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi ülkeyi tamamen istikrarsızlaştırmaya çalışıyor” dedi.

Turçinov, “Bölgedeki vatandaşlarımız maalesef ayrılıkçıları ve teröristleri destekliyor. Bu da terörle mücadele operasyonlarını zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

Görgü tanıkları, kentin Artema ve Kombikornsk semtlerinde de operasyon başlatıldığını aktardı.

Öte yandan, Ukrayna Güvenlik Servisi Sözcüsü Marina Ostapenko, Slavyansk’ta askeri operasyon düzenlenmediğini belirterek “Şu anda Slavyansk’ta herhangi bir terörle mücadele operasyonu yapılmıyor. Bu çatışmalar da bölgede bulunan suç çetelerinin kendi aralarındaki çatışmalar olabilir” dedi.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki Slavyansk’ta ayrılıkçılara karşı cuma günü operasyon düzenleyerek şehrin girişlerinde birçok kontrol noktasını tekrar ele geçirmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ