Haber 16

Üniversiteliler yatarak protesto ettiler

KOCAELİ Üniversitesi’nin Körfez İlçesi’ndeki Hereke Kampusu’nde eğitim veren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin…

Üniversiteliler yatarak protesto ettiler
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Haziran 2011
  • Üniversiteliler yatarak protesto ettiler için yorumlar kapalı
  • 240 KEZ OKUNDU

KOCAELİ Üniversitesi’nin Körfez İlçesi’ndeki Hereke Kampusu’nde eğitim veren Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bazı bölümlerinin İzmit Anıtpark Kampusu’ne taşınması kararı tepkilere neden oldu. Öğrenciler bu kez kampus içinde pankartlı protesto gösterisinde yere yatarak fakültenin bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi.


Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün aldığı kararla, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Başar, Hereke’deki Sahne Sanatları ve Heykel Bölümü dışındaki bölümlerin yer sıkıntısını gerekçe göstererek İzmit Anıtpark Kampusu’ne taşınacağını açıkladı. Bu açıklama ardından öğrenciler Güzel Sanatlar Fakültesi’nin tüm bölümleriyle bütün olduğunu belirterek bölünmemesini, tüm bölümlerin taşınmasını, ya da tamamının Hereke’de kalmasını istedi.


Hafta başında başlatılan protestolarını sürdüren, bu kez kampus içinde pankartlarla yürüyen seramik, müzik, resim, sahne sanatları, heykel, grafik ve fotoğraf bölümü öğrencileri ilginç kostümler giyerek sloganlar attı. Sahne Sanatları ve Heykel bölümü dışındaki bölümlerin taşınmasının fakülteyi bölge anlamına geldiğini söyleyen öğrenciler, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ