Haber 16

Usul hatalarımız mı, üslup hatalarımız mı var?

Son gözaltı ve tutuklamaların ardından bir kez daha eleştiri oklarının çevrildiği Fethullah Gülen’den…

Usul hatalarımız mı, üslup hatalarımız mı var?
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Mart 2011
  • Usul hatalarımız mı, üslup hatalarımız mı var? için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU


Son gözaltı ve tutuklamaların ardından bir kez daha eleştiri oklarının çevrildiği Fethullah Gülen’den dikkat çekici özeleştiriler geldi. “Kendimizle yüzleşmeliyiz” diyen Gülen, cemaat karşıtlarına işte böyle seslendi: “Bize irşat adına elini uzatan insanların elini öperiz, çok rahatlıkla..”


ONUNLA AYNI HAVAYI TENEFFÜS EDİYORSUNUZ


Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, okyanus ötesinde hoca efendinin misafiri oldu. Bugünkü köşesinde Gülen’in mesajlarına yer veren Gülerce, “Savaşlardan yorulmuş dünyamızda, evrensel barış adına, sevgi ve hoşgörü adına yollara düşmüş bir insanın, mütevazı dünyasında onunla aynı havayı teneffüs ediyorsunuz… Söylediklerini bir gazeteci olarak okuyucularınıza ulaştırma arzusunu zaptetmeniz mümkün değil.” sözleriyle Gülen’in yanında olmanın sevincini anlattı.


“KENDİMİZLE YÜZLEŞMEDEN”


Kendilerine cephe alanlara karşı zeytin dalı uzattığı konuşmasında G


Ruşen Çakır’dan çağrı
Vatan Yazarı Ruşen Çakır bugünkü köşesinde Gülen cemaatine “Hatadan dönmenin tam zamanı” çağrısında bulundu. İşte o yazıdan bir bölüm:


“Şener ve Şık’ın, Gülen hareketini rahatsız edecek gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandığı yolundaki iddialar sadece Türkiye’de değil dışarda da giderek tırmanıyor. Özellikle “kitap avı”nın ardından, Gülen cemaatinin yıllar boyunca sabırla ve büyük bir özveriyle, “diyalog, hoşgörü ve empati” gibi kavramların üzerine inşa etmiş olduğu imajı sarsıntı geçiriyor. Gülen’in açıklamasının, Ekrem Dumanlı başta olmak üzere bazı kanaat önderlerinin yazı ve yorumlarının bu gelişmeden kaynaklandığını söyleyebiliriz.”
 


ülen, cemaate gönül verenleri ‘nerede hata yaptık?’ sorusunu sormaya çağırıyor. Gülerce dikkatlice not aldığı o konuşmayı köşesine taşıdı:


“Başkaları niye düşmanlık yapıyor, komplo kuruyor, her fırsatta bu harekete dil uzatıyor? Burada biraz da kendimize bakmamız lazım. Acaba bizim usul hatalarımız mı, üslup hatalarımız mı var? Bize olan bakış; yanlış yaklaşımlarımızdan mı, ihmallerimizden mi, o insanları ‘karşı cephe’ olarak görmemizden mi kaynaklanıyor? Bunları düşünmeden, bir yönüyle kendimizle yüzleşmeden, kendimizi sorgulamadan, hemen insanları, kabahatlerinin mahkûmu haline getirmek doğru değil.


“ELİNİ ÖPERİZ ÇOK RAHATLIKLA”


“Keşke o insanlar da bizim iyiliğimizi isteyerek, bizler için ‘daha iyi olsalar’ mülahazasıyla ve insafla, izanla neyimiz eksik ise onu söyleseler. Biz de kendimizi Allah karşısında hesaba çekerek, kendimizle yüzleşerek, ‘neyimiz eksik, bu mevzuda ne yapsak’ desek. Okuma mı, müzakere mi, mukayeseli okuma mı, fedakârlık mı, ne eksikse bunlar bize rencide etmeden, kırmadan söylense. Biz bu yaklaşımı, irşat sayarız. Eksikliklerimizi giderme adına, bu hareketin içindeki insanların eksikliklerini giderme adına bir irşat sayarız. Bize irşat adına elini uzatan insanların elini öperiz, çok rahatlıkla…”


ELİNİ KİMLER TUTACAK?


Gülen’in dikkat çeken özeleştirisinin ardından Gülerce, “Evet, muhterem Gülen kanaatimce, insaf sahibi samimi insanlara, karanlık mahfillerden yürütülen kampanyaların boğucu atmosferinden kurtulup, ülkemizin ve insanımızın geleceği adına bir davet yapıyor. Tutulması gereken bir el uzatıyor. Kimler tutacak acaba?” sorusuyla yazısını tamamlıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ