Haber 16

Uzmanlar silinen bilgilerin peşinde!

Ankara Emniyet Müdürlüğü bilişim polisleri, suikast iddiasına adı karışan albay ve binbaşı bilgisayarlarında silinen verileri kurtarma operasyonu başlattı.

Uzmanlar silinen bilgilerin peşinde!
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Aralık 2009
  • Uzmanlar silinen bilgilerin peşinde! için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla ilg-ili yürütülen soruşturmada, ‘harddisk’leri (hafıza) silindiği tespit edilen iki subayın bilgisayarlarının ‘image’larına (yedek) el konuldu.

Silinen ‘harddisk’leri kurtarma operasyonu başlatan polis ayrıca, Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı’nda görev yapan ve dün ifadeleri alınan askeri personelin ofislerindeki bilgisayarlarının da “image”larını aldı.

Arınç’ı izlerken yakalandıkları iddia edilen “Özel Harp”çi subaylar albay E.Y.B. ve binbaşı İ.G.’nin, Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki el konulan bilgisayarlarının ‘harddisk’lerinin temizlendiği ileri sürülmüştü. Bilgisayarlardaki incelemede veri silme programının “kırıntı”ları bulunduğu tespit edilmişti.

Emniyet yetkilileri, ‘image’ incelemesinde silinen tüm verilere ulaşılmasın mümkün olmayabildiğini, teknik incelemede tamamı olmasa bile silinen verilerin bir bölümüne ulaşılabildiğini ifade ettiler.

TCK 250’nci madde ile görevlendirilmiş özel yetkili savcı Mustafa Bilgin’in girişimleriyle Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’na giren iki bilişim uzmanı polis tarafından, burada gözaltına alınan diğer beş subay olan, Bölge Başkanı Kıdemli Albay Y.A., yüzbaşı O.D., üsteğmen N.C. ile iki astsubay başçavuşun kullandığı bilgisayarlarda da inceleme yapıldığı öğrenildi. Bu subay ve astsubaylara ait bilgisayarlarda ise suç unsuru oluşturacak bilgilere rastlanmamıştı. Bu arada dün yapılan dördüncü arama ise 13 saat sürdü.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ