Haber 16

Van’da 7,2 şiddetinde deprem oldu

Van’da 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Bazı evler yıkıldı. Telefonlara ulaşılmıyor, elektrikler kesildi. Artçılar devam ediyor. 7 artçı deprem meydana geldi.

Van’da 7,2 şiddetinde deprem oldu

Van’da, merkez üssü Tabanlı yerleşkesi olan 7,2 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre deprem yerin 5 kilometre altında meydana geldi.

Bepremde, bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor.

ÇEVRE İLLERDE SALLANDI

Merkez üssü Van’ın merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı’da da hissedildi. Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi, saat 13.56’da 5.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildiğini bildirdi.

Van’daki depremin ardından, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçelerinde hissedilen sarsıntı nedeniyle vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Iğdır’da sarsıntı sırasında bir dershaneden çıkmayan çalışan öğrencilerden ikisi bayıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Iğdır Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, Van’daki depremin Iğdır’da da hissedildiğini belirterek, köylerde ve şehir merkezinde araştırmaların devam ettiğini söyledi. Çiçek, ”İlk belirlemelerimize göre can ve mal kaybı olmadı. Biz yine de her konuyu araştırıyoruz” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara da Van’daki depremin Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hissedildiğini ifade ederek, ”Zarar ziyanımız yok. Deprem Sarıkamış ilçemizde hissedildi. Ben de şu an ilçede Sarıkamış Kaymakamımız ile gerekli incelemeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen de, şu ana kadar kendisine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirterek, ”İnşallah depremin merkezi olan Van bölgesinde de önemli bir sorun olmamıştır” dedi.

Van’daki deprem, Erzurum merkez ve ilçelerinde de hissedildi.

Horasan Kaymakamı Emre Çınar, sarsıntı nedeniyle vatandaşların evden sokaklara çıktığını anlatarak, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Hınıs Kaymakamı Hakan Özarslan ise merkezi Van olan depremin Hınıs ve Karayazı’da da hissedildiğini belirtti. Özarslan, ”Depremi 10-15 saniye hissettik. Şuanda bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Arkadaşlarımız sahada araştırma yapıyor. Karayazı’da herhangi bir sıkıntı yok. Köylerde araştırmaları başlattık. Hastanelere de intikal eden bir durum yok. İlçe merkezinde de olumsuz bir durum yok” diye konuştu.

Bu arada Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum’dan 30 kişilik arama kurtarma ekibi ile sağlık ekiplerinin Van’a doğru yola çıkarıldığını söyledi. Vali Öztürk, ayrıca ikinci ekibin hazırlandığını, havalimanında ise hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

20’YE YAKIN ARTÇI ŞOK OLDU

Depremin ardından büyüklüğü 4,3 ile 5,5 arasında 5 artçı deprem daha meydana geldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ