Haber 16

Van’da iki başlı kuzu şaşırttı

Van’ın Erciş ilçesinde bir koyun iki başlı kuzu dünyaya getirdi iki başlı kuzuyu görenler hayrete düştü ve şaşırdı…

Van’da iki başlı kuzu şaşırttı



Van’ın Erciş ilçesinde Fahrettin Gürbüz isimli vatandaşa ait bir koyunun doğurduğu çift başlı kuzu, 10 dakika hayatta kaldıktan sonra öldü.


İlçeye bağlı Çelebibağı beldesinde 10 nüfusuyla birlikte yaşayan ve geçimini hayvancılık yaparak sürdüren Fahrettin Gürbüz, kendisine ait bir koyunun dün gece biri çift başlı olmak üzere ikiz kuzu doğurduğunu söyledi.


Beldeye bağlı İnönü Mahallesi’nde 30 yıldır çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten 53 yaşındaki Fahrettin Gürbüz, yıllardır çiftçilik yaptığını ancak, bu şekilde dünyaya gelen bir kuzuya ilk kez şahit olduğunu söyledi.


Çift başlı kuzunun 10 dakika yaşadığını daha sonra öldüğünü ifade eden Gürbüz, “Dün gece saatlerinde gebe koyunlara bakmak üzere ahıra gittim. Koyunlardan biri doğum yaptı. İlk doğumda dünyaya gelen kuzunun çift başlı olduğunu görünce şok oldum. Ancak çift başlı kuzu 10 dakika yaşadıktan sonra öldü. Kuzunun ölmesine çok üzüldüm. Yaşasaydı inan çok sevinecektim. Çift başlı kuzuyu doğuran koyun bir kuzu daha dünyaya getirdi. O kuzunun uzuvları tamdır. 30 yıldır çiftçilik yapıyorum böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Aslında insanlar olarak Allah’ın yarattığı bu hilkat karşısında kendimizi düzeltmeliyiz. Hepimiz Müslümanız. Kardeş kanı dökmemeliyiz. Allah bizi zaten depremle imtihan ediyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ