Haber 16

Vekile maaş artışına ‘rüşvet’ karışmış!

Milletvekillerine kıyak emeklilik sağlayan düzenleme, CHP ve MHP’lilere ‘rüşvet’ olarak verilen atamalarla Meclis’ten geçirildiği iddia edildi. İddiaya göre, kabul etmeyen bir tek isim oldu.

Vekile maaş artışına ‘rüşvet’ karışmış!
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Aralık 2011
  • Vekile maaş artışına ‘rüşvet’ karışmış! için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Tevfik Diker’in haberi
 
Milletvekillerine kıyak emeklilik yasası çıkarılmadan önce milletvekilleri danışmanlarına kıyak maaş düzenlemesi yapıldı.
 
Bu kıyak, TBMM Teşkilat Yasası Cumhurbaşkanına onaya gitmeden önce ve milletvekilleri emeklilik yasasından düzenlemesinden önce yapıldı.
 
Eğer düzenleme TBMM Teşkilat Yasası’nın Cumhurbaşkanının onayından sonraya kalsaydı yapılması mümkün olmayacaktı.
 
Rotahaber’in haberindeki iddialara göre olay bununla sınırlı kalmadı ve milletvekilleri kıyak emeklilik yasasından önce TBMM kadrosuna açıktan 30 kişinin ataması yapıldı.
 
İddiaya göre kadroya açıktan ataması yapılanlar arasında; CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin Sekreteri ve Danışmanı, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi’nin Sekreteri ve Danışmanı, TBMM Başkan Vekili CHP’li Güldal Mumcu’ nun Sekreteri ile CHP TBMM Grup Amiri M. Levent Bayraktar ve MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’ın kızı var. Bir başka MHP milletvekilinin danışmanı olarak atandı.
 
Habere göre; BDP’li Sırrı Sakık’ın oğluna da bir kadro teklif edildi ve Sakık teklifi kabul etmedi.
 
Ayrıca; milletvekili emeklilik yasası görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, Silivri pazarlığı yaptı. Milletvekili emeklilik yasasına imza koyan Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Topbaş’ın “imzamın arkasındayım” demsinin arkasından bazı CHP’liler, “Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın organizasyonuyla Topbaş, CHP’den istifa edecek AK Parti’ye katılacak ileride Bakan yapılacak” iddiasını kulislerde dillendirmeye başladılar.
 
Afyonkarahisar CHP teşkilatları, bu iddiayla çalkalanıyor.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ