Haber 16

Vergi borçlularının DİKKAT’ine!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında süre uzatımıyla ilgili…

Vergi borçlularının DİKKAT’ine!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 22 Nisan 2011
  • Vergi borçlularının DİKKAT’ine! için yorumlar kapalı
  • 335 KEZ OKUNDU


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında süre uzatımıyla ilgili verilmiş bir karar bulunmadığını, bu konudaki nihai kararı ay sonuna doğru vereceklerini bildirdi.


Şimşek, seçim kampanyasını sürdürdüğü Batman’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeniden yapılandırmaya mükellef ve diğer vatandaşların çok büyük ilgisi olduğunu kaydeden Şimşek, “Yeniden yapılandırmaya olan ilgi beklenenin de çok ötesinde devam ediyor. Çok yoğun bir başvuru var. Gerçekten çok başarılı bir yapılandırma gerçekleştiriliyor. Vatandaş, bu tarihi fırsatı çok iyi şekilde kullanıyor” dedi.


2.6 MİLYON KİŞİ BAŞVURU YAPTI


Şu ana kadar 2 milyon 675 bin 40 kişinin yeniden yapılandırma için başvurduğunu belirten Maliye Bakanı, başvuru sahiplerinin 3 milyon 35 bin dosyada yapılandırmaya gittiklerini vurguladı.


Başvuru sahiplerinin faiz ve gecikme zammıyla birlikte yarı yarıya olduğu düşünülürse 34-35 milyar liralık borcu yeniden yapılandırmaya tabi tuttuğunu kaydeden Şimşek, bu kişilerin yapılandırma sonrası ödeme taahhütlerinin de 17 milyar 684 milyon 537 bin 36 lira olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, bu şekilde şimdiden yaklaşık 18 milyar liralık bir gelirin taahhüt edildiğine dikkati çekti.


SÜRE UZATIMINA GİDİLECEK Mİ?


Maliye Bakanı Şimşek, başvuru tarihi 2 Mayıs’ta sona erecek olan yeniden yapılandırmada süre uzatımına gidileceği yolundaki haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:


Yeniden yapılandırmada süre uzatımıyla ilgili verilmiş bir karar yok. Başvuru süresinin uzatılıp uzatılmamasını ay sonuna doğru değerlendireceğiz. Zaman yetersizliği nedeniyle başvuruların eksik kaldığını görürsek gereğini de yapacağız. İlgi çok yoğun. Biz, vergi dairelerindeki iş yükünü ve son dönemdeki yığılmaları yakından takip ediyoruz. Bu ayın son haftası sürenin uzatılıp, uzatılmayacağı konusunda nihai karar verilecek.


Ancak şunu da hatırlatmakta yarar var. Süre Mayıs sonuna kadar uzatılsa dahi bu sadece başvuru dönemini kapsayacak. Yani sadece başvuru süresi uzamış olacak. Taksitlerin ödeme takvimi kesinlikle değişmeyecek. Bu işin bir süre uzatılması, mükellef açısından ödemelerin ertelenmesi anlamına gelmez. Sadece mükellef başvuruları açısından bir avantaj sağlar. Yine de şunu yineleyeyim. Şu an uzatma kararı verilmedi. Süreyi uzatıp, uzatmamayı son noktada değerlendireceğiz. Ödemelerde bir erteleme olmayacağı için mükelleflerimiz başvurularını son dakikaya bırakmasın. Vatandaşımız, zaman varken bu tarihi fırsattan biran önce yararlansın.” Bakan Şimşek, vergi dairelerinden yeniden yapılandırma başvurularının en kısa zamanda sonuçlandırılmasını istediklerini de belirtti ve bu çerçevede işlemlerin yoğun olduğu vergi dairelerinde cumartesi ve pazar günleri de mesai yapılması yoluna gidildiğini ifade etti.


SIKI PARA POLİTİKASINA DEVAM


Maliye Bakanı, Merkez Bankasının zorunlu karşılık artırma kararını değerlendirirken de, sıkı para politikasına devam edildiğini vurguladı.


Sürdürülebilir büyümenin ekonomideki temel hedeflerinden birisi olduğuna işaret eden Şimşek, “Bunu sağlamak için de aşırı ısınmayı engelleyecek para ve maliye politikalarını alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Önemli olan Türkiye’nin geleceği. Kısa vadeli kazanımlar peşinde değiliz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir hükümet, seçime giderken uzun vadeli bir bakış açısıyla Türkiye’nin istikrarını öncelikleştirip, ekonomiyi soğutmaya çalışıyor” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ