Haber 16

Wi-fi üzerinden dosya aktarma

Cep telefonu ile bilgisayarlar arasında dosya transferi yaparken kolay ve pratik bir yol olduğundan…

Wi-fi üzerinden dosya aktarma
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 30 Mart 2011
  • Wi-fi üzerinden dosya aktarma için yorumlar kapalı
  • 442 KEZ OKUNDU

Cep telefonu ile bilgisayarlar arasında dosya transferi yaparken kolay ve pratik bir yol olduğundan Bluetooth kullanılır çoğunlukla. Ancak telefonların özellik olarak gelişmesiyle paralel bir şekilde büyüyen dosya boyutları karşısında bu bağlantı arabirimi yetersiz kalıyor.

İşte bu gibi durumlarda bilgisayar ile fiziksek bir bağlantı yapmak istemiyorsanız alternatif bir yol olarak kablosuz ağ bağlantınızı kullanabilirsiniz. Tabi bu iş için sağlam bir mobil yazılıma ihtiyacınız var. Yazımızda yer verdiğimiz Dukto isimli uygulama, Wi-Fi üzerinden hızlı ve kolay bir bağlantı oluşturabilmenize olanak tanıyor.



Açık Kaynak Kodlu


Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net‘in tanıttığı bu ücretsiz aracı kullanarak Symbian^3 işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz üzerinden Mac OS X, Windows veya Linux yüklü bilgisayarlar ile bağlantı kurabilirsiniz.


Gayet kolay bir kullanıcı arayüzüne sahip olan yazılımda yapmanız gereken hiçbir ayar bulunmuyor. Siz sadece göndermek istediğiniz dosyayı seçin ve işi Dukto isimli uygulamaya bırakın.


Geçmiş dosya aktarım bilgilerini kayıt altına alma, klasör gönderim desteği, yazı gönderme veya alma desteği (örneğin uzun mesajları bilgisayarınızdan yazabilirsiniz.) gibi hayli gelişmiş araçları da üzerinde taşıyan Dukto, Ovi Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Açık kaynak kodlu yazılımın bilgisayar istemcisini buradan, telefonunuza kuracağınız programı ise buradan indirebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ