Haber 16

Yağmur İstanbul’u birkez daha vurdu

İstanbul’da sadece Avrupa yakasında metrekareye 15 kilo yağmur düştü. Hava aniden karardı. Sel bastı, trafik felç!

Yağmur İstanbul’u birkez daha vurdu


İstanbul’da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur Büyükçekmece ve Silivri’de su taşkınlarına neden oldu. Kumburgaz’da D-100 Karayolu yan yol sel suları altında kaldı.

Aniden bastıran yağmurun oluşturduğu sel suları içinde mahsur kalan araçlar itfaiye ve iş makineleri tarafından kurtarıldı. Kumburgaz Elektrik Üretim AŞ Eğitim Merkezi ve yan yol üzerinde bulunan bazı siteleri su bastı.

Vatandaşlar, D-100 Karayolu üzerinde yapılan yeni köprünün su giderini kapattığını ve taşkınların bu nedenle meydana geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

DALGALAR 5 METREYE YÜKSELDİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, sahil şeridinde zaman zaman yüksekliği 5 metreye varan dev dalgalar oluştu. Hava sıcaklığının büyük ölçüde düştüğü İstanbul’da, öğlen saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın yanı sıra şiddetli rüzgarın da etkili olmasıyla birlikte vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı mekanlara koştu. Sağanak yağış ve beraberindeki şiddetli rüzgar, denizde de dev dalgalar oluşturdu. Dalgaların yüksekliği yer yer 5 metreye ulaştı.

Öte yandan, İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle 15.30’da yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü seferi iptal edildi. Saat 12.00’deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferi de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemedi.

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ: AVRUPA YAKASINDA METREKAREYE 15 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’un Avrupa yakasında bugün metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Yıldırım, kenti etkisi altına alan yağışlı havanın yarın etkisini kaybedeceğini ve havanın gün boyu parçalı çok bulutlu olacağını kaydetti. En düşük hava sıcaklığının yarın 2 derece olacağını ifade eden Yıldırım, pazar günü yağışların yeniden başlayacağını, en düşük hava sıcaklığının ise 7 derece olacağını vurguladı.

Yıldırım, pazar günü kuvvetli rüzgarın da etkili olacağına dikkati çekerek, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Mustafa Yıldırım, pazartesi günü de aralıklarla sağanak yağışın süreceğini ifade etti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ