Haber 16

Yağmur ne kadar sürecek?

Türkiye’nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklığı, kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Peki yağmur ve yağışlar ne zaman bitecek?

Yağmur ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Kütahya, Eskişehir, Bursa, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Tokat, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığı, kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.


Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların, öğle saatlerinde Kütahya, Eskişehir, Bursa, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Tokat, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında lokal kısa süreli fırtına, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması bekleniyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)


İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (23)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (19)


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)


VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Tekirdağ çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Muğla çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Tokat çevrelerinde kuvvetli olacak.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Şırnak ve Hakkari çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ