Haber 16

‘Yasadışı kürtaj’ yapan doktora baskın

İstanbul Eyüp’te ailesi tarafından kürtaja zorlandığını iddia eden bir kadının şikayeti üzerine yasadışı kürtajların yapıldığı ve bazı haplar yardımıyla düşük yaptırıldığı tespit edildi.

  • Sağlık / Son Dakika
  • 08 Ocak 2012
  • ‘Yasadışı kürtaj’ yapan doktora baskın için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU


Eyüp’te yasadışı kürtaj yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada aralarında 2 doktorun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.


Yasal süre geçtiği halde hamile kadınlara kürtaj yaptığı iddia edilen iki doktor ve bir hemşire ile bir çalışan gözaltına alındı. Operasyon, ailesi tarafından kürtaja zorlandığını ve bebeğini aldırmak zorunda kaldığını söyleyip şikayetçi olan bir kadının ihbarı üzerine başlatıldı. Kürtajın yapıldığı muayenehaneye yapılan baskın sonucu jenokoloji uzmanı S.E., aneztezi uzmanı V.B. ile çalışanlardan hemşire S.K ile E.G. gözaltına alındı. Jinekoloji uzmanı doktorun daha önce de yargılandığı ve 1 ay meslekten men cezası aldığı belirtildi. Zanlıların kürtaj karşılığında 5 bin liraya kadar ücret aldıkları öğrenildi.


Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne 4 Ocak’ta müracaat eden bir kadın, ailesi tarafından kürtaja zorlandığını ve bebeğini aldırmak zorunda kaldığını söyledi. İhbarda, yasal süresi 10 hafta ve üzeri hamile kadınlara kürtaj yapılarak hamileliklerine son verildiği bildirildi. Bunun üzerine polis, mahkemeden alınan arama kararıyla Jinekolog Doktor S.E.’nin Alibeyköy’de faaliyet gösteren muayenesine gitti. Polis ekipleri, Doktor S.E.’ye başvurarak 6 aylık hamile bir kadın için kürtaj istedi. Kürtajı yapacağını söyleyen doktor, seri numaraları alınmış 5 Bin TL’yi aldığında suçüstü yakalandı. Doktor S.E’nin yanı sıra işyerinde bulunan Anestezi Uzmanı Doktor V.B., çalışanlar S.K. ile E.G de gözaltına alındı. Beş aylık olan iki hamile kadın da doktor S.E.’den şikayetçi oldu.


ÜNLÜ MÜŞTERİLER DE VAR


Polis, Doktor S.E’nin muayenesinde evrak ve hasta kayıt defterini incelerken, operasyon sonrası atıkların tıbbi atık poşetlerinde özel toplayıcılara verilmediği ve çöp konteynırlarına atıldığını tespit etti. Ayrıca ünlü kişilerin doktorluğunu yapan başka jinekologların da doktor S.E.’ye hasta gönderdiği öne sürüldü. S.E.’nin kürtaj için gelen müşterilerinden gebelik süresine göre para aldığı 1 ay için bin TL, 5 ay için ise 5 bin TL talep ettiği iddia edildi.


HAMİLE KADINLARDA ÖLÜM RİSKİ


Ayrıca, Doktor S.E.’nin düşük yaptırmada kadınların hayatlarını tehlikeye atan bir yöntem kullandığı da öne sürüldü. İddiaya göre piyasada mide ilacı olarak satılan ancak doz aşımında yan etkisi olarak düşüğe sebep olduğu özellikle belirtilen ilaçlar fazla miktarda hamilelere vajinal bölgeden veriliyordu. Hızlı etkileşim ile yan etkilerinin bir an önce ortaya çıkması ve kadında suni sancılar başlatılarak sahte doğumun başlatılması sağlanıyordu. İlacın hamile kadınlarda kullanıldığında ölüm riskinin bulunduğu da belirtiliyordu.


DAHA ÖNCE YARGILANMIŞ


Öte yandan Doktor S.E’nin geçmiş yıllarda canlı doğan bebeğİ iğne yaparak öldürülmesi ve muayenehanesinde bu şekilde uzun süreli gebeliği olan kadının ölümüne sebebiyet verdiği için hakkında dava açıldığı, idari olarak da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay meslekten men cezası verildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan ikisi doktor 4 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ