Haber 16

Yeni soğuk hava dalgası geliyor!

Kar Marmara’yı terketti Doğu’ya kayıyor. Haftasonu sıcaklıklar az da olsa artacak. Bu sizi sevindirmesin yeni soğuklar geliyor.

Yeni soğuk hava dalgası geliyor!
  • İslam / Son Dakika
  • 30 Ocak 2010
  • Yeni soğuk hava dalgası geliyor! için yorumlar kapalı
  • 363 KEZ OKUNDU

Türkiye’ye lodosla birlikte Akdeniz’den daha ılık hava geldi, sıcaklıklar çok yükselmese bile bu durum kuvvetli soğukların çekilmesini sağladı. İç kesimlerde yağış yükseklerde bugün de kar ama merkezlerde sulu kara dönüşecek. Şubat başında yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi bekleniyor.


Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul‘da yağış artık yağmura dönüştü, sağanak yağmur var ve hafta sonu da sürecek. Sıcaklık 8 derece.

Ankara‘da dünkü gibi kuvvetli bir kar yok, hafif karla karışık yağmur ve kar olacak.

İzmir‘de üç gün sağanak yağmur var, Pazar günü ise fırtına bekleniyor.

Bursa üç gün yağmurlu.

Adana bugün sağanak yağmurlu, yarın yağmur daha hafif yağacak.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ 

Marmara Bölgesi biraz daha ısınıyor sıcıklık 10 dereceye yaklaşıyor ve yağışlar yağmura dönüşüyor bugün yağış sağanak şeklinde. Hafta sonu lodos esecek ve yağmurlar sürecek.

İç Anadolu‘da havanın bulutlanmasıyla kuvvetli buzlanma etkisini kaybediyor, bugün yağışlar çoğunlukla kar şeklinde ama oldukça hafif. Hafta sonu ise lodosla hava biraz daha yumuşayacak ve yağışlar yağmura dönüşecek.

Ege‘nin kıyılarında yağmur var ama iç kesimlerinde hala kar yağıyor. Sıcaklıklar yükseliyor. Dikkat: hafta sonu yağış şiddetlenecek, Pazar günü beklenen lodos fırtınası ve yağmur yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Akdeniz boyunca sağanak yağmur var, hafta sonu da aralıklı yağacak. Güneydoğu çok soğuk ve yağışlı, yükseklere kar yağıyor.

Doğu Anadolu‘da kar yağışları aralıklı olarak sürüyor ancak bazı kentlerde ara ara hava açıyor bu da çok şiddetli don, buzlanma ve soğuğa neden oluyor. Erzurum’da bu gece sıcaklık -30 derece.

Karadeniz bugün biraz daha ılık. Bolu, Kastamonu arasındaki yağışlar merkezlerde daha çok sulu kar şeklinde olacak. Trabzon ve Rize ise bulutlu. Hafta sonu sıcaklık 3-4 derece daha yüksek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ