Haber 16

Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil Çay Nelere İyi Gelir?

  • Sağlık / Son Dakika
  • 24 Kasım 2015
  • Yeşil Çayın Faydaları için yorumlar kapalı
  • 361 KEZ OKUNDU

Sağlık açısından bitkisel çayların önemi büyüktür. Yeşil çay iyi geldiği onlarca sağlık sorunu için kanıtlanmış faydalara sahiptir. Yapılan araştırmalar neticesinde kanıtlanmış yararları ile bir çok hastalık için de tedavi şekli olmuştur.

Yeşil çay başta kanser olmak üzere, parkinson, alzhaimer, diyabet gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Bununla beraber kilo vermeye, yağ yakımına, diş sağlığına ve beyin fonksiyonlarına iyi gelmektedir. Antioksidan yönünden zengin olan yeşil çayın araştırmalar ile kanıtlanmış faydalarını tek tek sıralayalım;
Metabolizma hızını artıran yeşil çay yağ yakılmasını da sağlar. Yağ asitlerini harekete geçiren kafein enerji olarak da kullanılır.

Yapılan araştırmalarda yeşil çayın beyin fonksiyonlarını geliştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yeşil çay içinde bulunan kateşin bileşikleri potentally Alzheimer ve Parkinson riskini azaltmaktadır.

Yeşil çay tüketimi, diş sağlığını iyileştirmek ve çürükleri en az indirmektedir. Bu arada yeşil çay, ağız kokuları da azaltmaktadır.

Yapılan araştırmalar yeşil çayın insülin duyarlılığını artırmak ve kan şekeri düzeyini ayarladığını gösteriyor. Yeşil çay için Japonlarda, tip 2 diyabet yüzde 42 oranında daha az görülmektedir.

Kalp hastalığı ve inme gibi kardiyovasküler hastalıklar, dünyadaki en fazla ölüm sebeplerinden biridir. Çalışmalara göre yeşil çay, kalp hastalıklarına neden olan kolesterol, LDL ve trigliserid seviyelerini düşürür. Yeşil çay içenlerde kardiyovasküler hastalıklar yüzde 31 oranında daha az görülmektedir.

Çeşitli çalışmalar yeşil çayın özellikle karın bölgesindeki yağları azalttığı gösteriyor. Bu çalışmalardan biri 12 hafta boyunca devam etti 240 kadın ve erkeklerde yeşil çay içmeye başladıklarından sonra vücut yağ yüzdesi, vücut ağırlığı, bel çevresi ve karın yağlarında önemli ölçüde azalma meydana geldi.

Yazının Devamı: http://www.renklinot.com/saglik/sifali-bitkiler/arastirmalarla-kanitlanmis-yesil-cayin-faydalari.html#ixzz3sOYD6iA1
Anasayfa: RenkliWEB

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ