Haber 16

YGS hangi İllerde iptal olacak?

YGS’de şifre iddiaları henüz netlik kazanmamışken, ÖSYM yaptığı açıklamayla bir skandalı…

YGS hangi İllerde iptal olacak?
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Nisan 2011
  • YGS hangi İllerde iptal olacak? için yorumlar kapalı
  • 230 KEZ OKUNDU

Şifreli kitapçık iddialarıyla ilgili soruşturma sürerken ÖSYM, 8 ildeki cezaevlerinde hatalı kitapçık nedeniyle mağdur olan 150 kişinin sınavını yenileyecek.


YGS’de şifre iddiaları henüz netlik kazanmamışken, ÖSYM yaptığı açıklamayla bir skandalı daha kabul etti: 8 ildeki cezaevlerinde yapılan Fen Bilimleri sınavı, hatalı kitapçık nedeniyle iptal edildi.


Kamuoyu, YGS’deki şifre iddialarının açıklığa kavuşması için savcılık soruşturmasının sonucunu beklerken, ÖSYM’den gece saatlerinde yapılan bir iptal açıklaması, yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı. Kurum, daha önce basında yer alan bazı cezaevlerinde yapılan sınavlarda hatalı kitaçıklar dağıtıldığı yönündeki haberleri doğrular nitelikte bir karar verdi ve bu cezaevlerindeki sınavları iptal etti.


TEKRAR SINAV YAPILACAK


8 ildeki cezaevinde, YGS Fen Bilimleri sınavının iptal edildiği, gerekçenin hatalı kitapçık olduğu, sınavın Cumartesi günü tekrarlanacağı ve 150 adayın sınava gireceği belirtildi.


Kamuoyu, devam eden savcılık soruşturması sonucunda YGS’deki şifre skandalının açıklığa kavuşmasını beklerken, ÖSYM’den gelen bir açıklama, iddia niteliğindeki haberlerin doğru olduğunu ortaya çıkardı.

YGS sınavının yapıldığı gün, bazı cezaevlerine hatalı kitapçıkların gönderildiği, yedek kitapçıkların da hatalı olduğu ve bu nedenle 12.50’de sona ermesi gereken sınavın 17.00’ye dek sürdüğü; sınav devam ederken de sonuçların açıklandığı iddiaları ortaya atılmıştı.


ÖSYM, gece saatlerinde yaptığı açıklamayla bu iddiaları doğruladı. Kurumdan yapılan açıklamada, 8 cezaevindeki Fen Bilimleri sınavının iptal edildiği ve 150 adayın Cumartesi günü tekrar sınava gireceği belirtildi.


BİR İPTAL NEDENİ DAHA!


Bu durum, şifre iddialarının yanı sıra başka bir nedenle daha YGS’nin iptal edilme ihtimalini ortaya çıkaracak.


ÖSYM tarihinde bir ilk yaşanacak ve bazı adaylar aynı sınavda farklı soruları çözecek. Cezaevi dışından bir adayın, ‘sorular denk değil ve bu durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırı’ iddiasıyla açabileceği dava, iptali gündeme getirebilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ