Haber 16

Yıldırım Güvenli Şehir Projesi

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yıldırım Güvenli Şehir projesi ile güçlü toplumun temelini oluşturan güçlü aile anlayışının pekiştirilmesine yönelik önemli çalışmalara imza atılıyor.

Yıldırım Güvenli Şehir Projesi
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Şubat 2018
  • Yıldırım Güvenli Şehir Projesi için yorumlar kapalı
  • 42.916 KEZ OKUNDU

İlçede gerçekleştirilen Yıldırım Güvenli Şehir projesi ile toplumun tüm kesimlerine ulaşılarak başta madde bağımlılığına karşı faaliyetler olmak üzere aile eğitimleri ve çocukların okula devamlarını artırılması çalışmaları meyvelerini veriyor. Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde, Bursa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi iş birliğinde, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ sloganıyla başlatılan ve zararlı alışkanlıkların önlenmesini amaçlayan projede 14 bin 450 kişiye ulaşıldı. Ayrıca 365 vaka ile 1420 görüşme gerçekleştirilerek madde bağımlılığına karşı önemli bir aşama kaydedildi. Okula devamı artırma projesi ile anne, baba ve çocuklara eğitimler verilirken, Kozaile Projesi ile öğrencilerin ve ailelerin risk faktörlerine karşı mücadele etme becerisini güçlendirmek amacıyla 6 okulda 295 veliye eğitim verildi.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN GÜÇLÜ TOPLUM VURGUSU

Yıldırım’da genç nüfusun öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını  dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gençlerin ülkenin aydınlık geleceği olduğunun altını çizerek, “Geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri bertaraf etmek ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizle binlerce gencimize ve ailelerine ulaşarak madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk” dedi. Çocukların okula devamlarını artırmak amacıyla çocuk, aile ve okul üçgeninde uyguladıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım’da Okula Devamı Artırma Projesi (YODAP) ve Kozaile Projesi ile ailelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızın hem okul hem de aile ve sosyal hayatlarında tam donanımlı olarak yetişmelerine imkan tanıyoruz” diye konuştu.

 

GENÇ NÜFUSA YÖNELİK PROJELER

 

Gençlerin beklentilerini ve talepleri ile ilgili sürekli araştırmalar yaparak, buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda projeler geliştirdiklerini de kaydeden Başkan Edebali, “Gençlerimizin yaşadıkları şehre aidiyetlerini güçlendirmek amacıyla ilçemize, gençlerimizin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak, beklentilerine yanıt verecek gençlik merkezleri kazandırıyoruz. 75. Yıl Gençlik Merkezi faaliyetlerine başladı. Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmed Gençlik Merkezleri’ni de çok yakında ilçemize kazandıracağız. Gençlik merkezlerimizin bünyesinde eğlence salonlarından kütüphaneye, seminer ve sinema solanlarından atölyelere gençlerimizin tüm beklentileri karşılık bulacak. Yine gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak adına Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Yıldırım’da yükseliyor. Geleceğe yapılan en iyi yatırımın genç nüfusa olan yatırım olduğu bilinciyle hareket ederek çalışmalarımızı bu doğrultuda devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ