Haber 16

Yoğurt Kanseri Engelliyor Kemik Erimesini Önlüyor!

Çocuklara, sütü sevdirmenin ve içirmenin zorluğunu en iyi anneler bilir. Oysa ki, sütün ve süt ürünlerinin yararları saymakla bitmez. Mesela; 7’den 70’e herkes için faydalı olan yoğurt; kemik erimesini, kabızlığı, kalp ve şeker hastalığını önlüyor; kanseri engelliyor

Yoğurt Kanseri Engelliyor Kemik Erimesini Önlüyor!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 27 Nisan 2016
  • Yoğurt Kanseri Engelliyor Kemik Erimesini Önlüyor! için yorumlar kapalı
  • 409 KEZ OKUNDU

Sütün yararları saymakla bitmiyor, ancak süt pek rağbet edilen içecekler arasında da yer almıyor. Çocuklar arasında ‘Ben bebek miyim süt içeyim’ inanışına ek olarak, aileler de ‘Çocuğum artık büyüdü, elimde bir bardak sütle peşinde koşturacak değilim’ diyerek çocukların büyüme döneminde bu eşsiz besin kaynağından faydalanması gerekliliğini gözardı ediyor. Oysa sütün, başta çocuklar olmak üzere, 7’den 70’e herkesin vücudu için çok yararllı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yeşim Çelik, sütün beslenmemizdeki önemini anlattı:

BÖBREK TAŞI İÇİN İDEAL
Kalsiyum; çocukların kemik ve diş oluşumlarının tamamlanmasında, ileriki yaşlarda kemik yoğunluğunun azalmasını önlemede çok önemli bir yardımcı.
Yoğurtta bulunan bakterilerin kanser, enfeksiyonlar, gastrointestinal hastalıklar ve astım gibi hastalıkları önleyici etkileri biliniyor. Bunun yanında yoğurdun içerdiği probiotik ve prebiotik maddelerin; kabızlık, ishal, kalp hastalıkları, şeker, kemik erimesi ve kalın bağırsak kanseri gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bir gerçek. Özellikle laktozun ishali önleyici etkisinin bulunduğu da biliniyor.
Yetişkinlerde süt ihtiyacı, iki porsiyon süt veya yoğurt ile karşılanabiliyor. Ancak ihtiyaçların arttığı gebelik, emzirme ve büyüme, gelişme dönemlerinde bu ihtiyaç üç porsiyona çıkıyor.
Böbrek taşı geçmişi olmayan 81 bin kadınla yapılan bir araştırmada; yağsız süt tüketimiyle böbrek taşı riskinin düşüklüğü arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıktı.
Bir başka araştırmanın sonuçları da gösteriyor ki; kalsiyum açısından en zengin yiyecekleri tükettiklerini rapor eden kadınlar, (günde üç veya daha fazla porsiyon süt ürünü) böbrek taşı oluşumu riski en düşük olan grubu oluşturuyor.
İki yıllık bir egzersiz programına kayıt olan 18-31 yaş arası kadınlardan süt ürünlerinden yüksek kalsiyum alanların daha düşük vücut yağına sahip oldukları görüldü.

RENKLİ PİPET VE BARDAKLARLA SÜTÜ SEVDİRİN
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Mamur, çocuklara sütü sevdirmenin yollarını anlattı:
Çocuklar, büyüklerini birer idol gibi görür ve sizin yaptıklarınız, onlar için asla yanlış olamaz. Bu nedenle çocuğunuzun yanında sütü bardağınıza doldurun ve için.
Kardeşi veya akranları arasında süt içme yarışı yapabilirsiniz. Aralarında rekabet olunca hemen her şeyi yaptırabilirsiniz.
Çocuklar pipete bayılır. Yalnızca süt içerken kullanabileceği renkli pipetler ve yine renkli bardaklar kullanmasına izin verin.
Bazı çocuklar ne yaparsanız yapın sütün tadına pek alışamaz. Bu tür durumlar için çocuğunuzun en sevdiği meyveyi püre haline getirip süt ile karıştırabilirsiniz.
Dondurma da harika bir kalsiyum kaynağıdır. Bir bardak sütün içine bir top dondurma harika bir çözüm olabilir. Dondurmalı karışımı çocuğunuz mutlaka görsün, hatta bırakın kendi içeceğini kendisi hazırlasın.

PEYNİR ÇEŞİTLERİ SOFRALARIN BAŞTACI
Ünal Peynir, dededen toruna yarım asırı aşkın tecrübesiyle Trakya’dan topladığı günlük sütleri özenle işliyor. Marka, sütü sadece maya ve tuz kullanarak üretip hiçbir katkı maddesi içermeyen lezzetler sunmaya devam ediyor. Trakya klasik beyaz peyniriyle öne çıkan Ünal Peynir; çeçil peyniri ve eski kaşar peynirinin de aralarında bulunduğu 40’a yakın ürün çeşidiyle dikkat çekiyor.

TAZE SÜT KOKUSUYLA MEST EDECEK
Bundan 16 yıl önce süt ürünleri sektörüne giren Özpey, Kütahya’nın bir kasabasında günlük 500 litre süt işleyerek üretime başladı. Üretiminde kullandığı geleneksel yöntemleri, modern teknoloji ile birleştiren marka, tesislerinde yıllık 20 milyon litre süt işliyor. Yaptığı her peyniri hassasiyetle işleyen Özpey’in geleneksel yöntemlerle hazırladığı köy peyniri, süt kokusuyla rakiplerinden ayrılıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ