Haber 16

YÖK Başkanı’ndan rahatlatan açıklama

Danıştay iptal etti ancak YÖK hem takvimde hem de katsayıda ısrarlı. İşte YÖK Başkanı Özcan’ın açıklaması;

YÖK Başkanı’ndan rahatlatan açıklama
  • Eğitim / Son Dakika
  • 09 Şubat 2010
  • YÖK Başkanı’ndan rahatlatan açıklama için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay 8. Dairesi’nin, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına ilişkin, “Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır” dedi.

Özcan, Uludağ’da gazetecilere yaptığı açıklamada, katsayı meselesinin ikinci sınavdan sonrasını ilgilendirdiğini belirterek, “Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine daha önce bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır” dedi.

Tek endişelendiği tarafın öğrencilerin bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilenmeleri olduğunu ifade eden Özcan, “İlk yaptığımız düzenleme tamamen başarıya dayanan mükemmel bir düzenlemeydi. Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi, farklı katsayılar konusunda. İkinci yaptığımız düzenlemede kat sayı uygulamasını esas aldık, hem de Anayasa’nın 13. maddesine uygun olarak ölçülük ilkesini kullanarak hareket ettik” diye konuştu.

YENİ YOL HARİTASI HAZIRLANACAK


YÖK Başkanı Özcan, “Buradan anlaşılıyor ki; dikkate alınmadı, bu da yeterli olmadı. Bundan sonra neler yapabiliriz? Arkadaşlarımla konuşmadan size bir şey söyleyemeyeceğim. Neler yapabiliriz? Bakacağız. Bazı arkadaşlarım kısa özetler verdiler. Yarın onlarla görüşeceğim. İstişare yaptıktan sonra yarın akşam ya da sonraki gün bir yol haritamız hakkında daha açıklayıcı ve doyurucu fikir vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

MOTİVASYONLARI BOZULMASIN


Özcan, belirtmek istediği önemli konunun öğrencilerin bu tür gelişmelerden etkilenmemeleri olduğuna dikkati çekerek, “Çünkü bu yürütmeyi durdurma kararları ne birinci ne de ikinci sınavı etkiliyor. Katsayıyla ilgili meseleler ikinci sınavdan sonra söz konusu. Kesinlikle motivelerini bozmasınlar ve çalışmalarına devam etsinler” mesajını verdi.

Özcan, “Yürütmeyi durdurma kararı verilmesinden son derece üzgünüz ve endişeliyiz. Benim endişem öğrencilerin durumuyla ilgilidir. Ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Biz o zamana kadar bu sorunları halledeceğiz. Şimdi çok planımız var, B, C, D, E, F… Sınav takviminde çok fazla değişme olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa bir hafta ileri atmalar olabilir. Onun haricinde kesinlikle sınav süreciyle oynanmamasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

Öğrencilerin başvurularında bir haftalık gecikme olabileceğini belirten Özcan, “Söylediğim gibi, bu katsayı meselesi ikinci sınavdan sonrasını ilgilendiriyor. Öğrencilerin meraklanmasına ve endişelenmesine gerek yok. Kendilerine daha önce bildirilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır” diye konuştu.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ