Haber 16

YÖK’ten KPSS açıklaması!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, KPSS’deki kopya iddialarıyla ilgili karar için savcılığın beklendiğini söyledi.

YÖK’ten KPSS açıklaması!
  • Eğitim / Son Dakika
  • 14 Eylül 2010
  • YÖK’ten KPSS açıklaması! için yorumlar kapalı
  • 329 KEZ OKUNDU

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, KPSS’de kopya iddialarıyla ilgili, “İptal konusu için savcılığın kararını bekleyeceğiz” dedi. Bu arada KPSS ile ilgili iddialar kapsamında ösym’nin ana hizmet binasındaki bilgisayarlarda yürütülen inceleme çalışması, bayramda da mesai yapılarak tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı kabul etti.

YÖK Başkanı Özcan, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen görüşmenin ardından, çıkışta gazetecilerin, 2010 yılı KPSS’deki kopya iddialarının ardından sınavın iptal edilip edilmeyeceği sorusu üzerine, “İptal konusu için savcılığın kararını bekleyeceğiz” dedi.


ÖSYM BAYRAMDA DA MESAİ YAPTI


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10-11 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) sorularının sızdırıldığına ilişkin iddialara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ÖSYM’deki bilgisayarlarda yürütülen inceleme çalışması, Ramazan Bayramı’nda da mesai yapılarak tamamlandı.


YÖK Denetleme Kurulunca savcılık kanalıyla mahkemeden alınan karar doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekibince ÖSYM’nin Bilkent’teki ana hizmet binasında 31 Ağustosta başlatılan inceleme iki hafta sürdü.


Polis ekibi ÖSYM’nin sınav hizmetleri biriminde yürüttüğü çalışmada, KPSS Eğitim Bilimleri sınav sorularını hazırlayan 6 komisyon üyesine ait olan bilgisayarların da aralarında bulunduğu bilgisayarların ana belleklerini kopyaladı. Delil olabilecek nitelikte teknik incelemelerini sürdüren ekip, bayramda da mesai yaparak ÖSYM’deki çalışmasını bitirdi.


ÜÇ KOLDAN SORUŞTURMA


Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmanın dışında Devlet Denetleme Kurulu ile YÖK Denetleme Kurulunun yürüttüğü soruşturmalar da devam ediyor.


YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solmaz, ÖSYM’deki incelemeler sürerken, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ı ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunmuştu.


Bu arada, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KPSS ile ilgili iddialar konusunda görüşen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgilendirdiği öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ