Haber 16

Yurt faciasında ürperten iddia

2 yıl önce çökmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği yurt faciasının davasında öğrencilerden şok ifadeler…

Yurt faciasında ürperten iddia
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ekim 2010
  • Yurt faciasında ürperten iddia için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU

İki yıl önce çökmesi sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği yurt faciasının davasında ifade veren çocuk, gaz kokusuna rağmen yetkililerin kendilerini dışarı çıkarmadığını iddia etti

Konya’nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde, kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanması olayıyla ilgili ifade veren 15 yaşındaki bir çocuk ihmaller olduğunu öne sürdü. 15 yaşındaki kız çocuğu, gaz kokusuna rağmen yetkililerin kendilerini dışarı çıkarmadığını iddia etti.


Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 11 tutuksuz sanıktan Abdullah B, Ahmet T, İlhan B, müştekiler İbrahim Balcı ile 15 yaşındaki mağdur Zeynep Büşra Demirbaş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya katılan müştekilerden bir çocuğu ölen İbrahim Balcı, olaydan ötürü şikayetçi olmadığını söyledi.


ÇOCUK ŞİKAYETÇİ OLDU


Bunun üzerine 12 yaşındaki kardeşini göçükte kaybeden, kendisi de yaralı olarak kurtulan 15 yaşındaki mağdur Zeynep Büşra Demirbaş dinlendi. Kasabaya anneannelerinin yanına gittiklerini belirten Demirbaş, “Anneannem de boş durmayalım diye kardeşim Rukiye Sena ile birlikte beni Kur’an Kursuna gönderdi. 4 gün orada kaldık. Son günümüzün sabahında abdestimizi alırken gaz kokusu hissettik. Orada ismini bilmediğim ancak müdür dediğimiz kişiye dışarı çıkalım diye söyledik, ancak izin vermedi, camları açtırdı. 10 dakika geçmedi patlama oldu. Kardeşim Rukiye Sena öldü, ben de yaralandım, bir hafta hastanede yattım. Şikayetçiyim” dedi.


Sanık avukatları 15 yaşındaki Demirbaş’ın ifadesi üzerinde söz alarak itiraz etti. Sanık avukatları, “Mağdur hazırlık ifadesinde bunları belirtmedi, anne babası ve kendisi şikayetçi olmadı. Kendisi önce şikayetçi değilim deyip, sonra şikayette bulunamaz, kanuna aykırıdır” şeklinde konuştu.


Mahkeme heyeti, sanık ve müşteki avukatların tüm belgelerini getirip mahkemeye sunması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


OLAY 2 YIL ÖNCE OLMUŞTU
Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde bulunan Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği’ne ait Öğrenci Yurdu’nda, 1 Ağustos 2008’de sabah saatlerinde patlama meydana gelmişti. LPG tankından sızan gazın, bir kişinin elektrik düğmesine basması sonucu patlamasıyla 3 katlı yurt binası yıkılmış, 1’i öğretmen, diğerleri öğrenci 18 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan 6 ay sonra 11 sanık hakkında taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama nedeniyle Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ