Haber 16

%42 oy MHP’nin miş!

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır referandumdaki yüzde 42’lik oylarının tamamını MHP’nin başarı hanesine yazdı..

%42 oy MHP’nin miş!
  • Politika / Son Dakika
  • 13 Eylül 2010
  • %42 oy MHP’nin miş! için yorumlar kapalı
  • 71 KEZ OKUNDU

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır referandumdaki yüzde 42’lik ‘hayır’ oyunun kendilerinin dile getirdiği endişeler sonucu çıktığını öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin referandum sürecinde niye karşı çıktığını söylediği net bir şeyin bulunmadığını öne süren Şandır, “Sokağa çıkın sorun ‘CHP bu Anayasa değişikliğine ne için karşı çıkıyor’ diye, akılda kalan hiçbir şey söylenmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Şandır, MHP Mersin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bazı CHP yöneticilerinin MHP’nin tabanına sahip çıkamadığı yönündeki eleştirilerini cevaplandırdı.

Referandum sürecinden MHP’nin çok başarılı bir kampanya yürüttüğünü anlatan Şandır bu iddiasını şu sözlerle güçlendirdi:, “MHP’nin endişeleri, gerekçeleri doğrultusunda bu yüzde 42’lik hayır oyu ortaya çıkmıştır. CHP’nin söylediği net bir şey yoktur. Bu anayasa değişikliğine ne için karşı çıkıldığını CHP niçin karşı çıkıyor diye sokağa çıkın sorun akılda kalan hiçbir şey söylenmeyecektir. Ama MHP’nin hayır gerekçesi nettir ve toplum bunu paylaşmıştır. Dolayısıyla CHP yöneticilerinin MHP iyi çalışmamıştır sözü doğru değildir. Kendi takdirleridir ama MHP çok başarılı ve doğru bir kampanya ortaya koymuştur.”

YENİ ANAYASADA HÜKÜMET SAMİMİ OLURSA GEREKEN TAVRI KOYARIZ

Yeni Anayasa için iktidar partisinin yöneticilerinin söylemlerine inanmadıklarını anlatan Şandır, süreci takip edeceklerini bilgisini verdi.

Yıkım projesi dediği açılım politikalarına devam edilmediği müddetçe yeni bir Anayasa yapılmasını kendilerininde talep ettiklerini ifade eden Şandır şöyle devam etti:

Bu noktada usul bellidir. Meclis Başkanlığı nezaretinde kurulacak bir uzlaşma komisyonu vasıtası ile bu 1982 anayasasının tümünün devletin kuruluş hukukuna bağlı kalarak gözden geçirilmesini biz de talep ediyoruz. Bu noktada hükümet 8 yılı doldurmuştur. Bu yönde MHP’nin görüşlerine itibar etmemiştir. Bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Eğer Sayın Başbakan dün akşamki konuştuğu gibi daha önceki örneklerinde gördüğümüz gibi gayri samimi değilse gelişen sürece göre MHP tavrını ortaya koyacaktır.”

Yüzde 42’lik ‘hayır’ oyunun doğru değerlendirilmesini isteyen Şandır, “Bu oy tek anlamlıdır. Bu ülkemizin birliği ve geleceği açısından bir endişeyi dile getirmektedir. Bu endişe Anayasa değişikliğinin gerekçesinde Başbakan tarafından ifade edilen Kürt açılımının önünü açmak ve buna bir hukuk alt yapısı kurmak amacı bizi endişeye sevk ediyor. Çünkü PKK’nın taleplerini demokrasi içinde siyaset üreterek gerçekleştirmeyi amaçlayan Sayın Başbakanın başlattığı bu açılım ülkemizin geleceği açısından bir yıkım projesidir” yorumunda bulundu.

MHP’li Şandır’ın EVET oyları hakkındaki yorumu ise şöyle oldu: “Yüzde 58 bir gökkuşağı koalisyonudur tek anlamlı değildir. Toplumun bir çok kesimi kendi gerekçeleri doğrultusunda anayasa değişikliğine evet demiştir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ