Haber 16

15 Temmuz Anma Programları Şehitlik Ziyaretiyle Başladı

15 Temmuz Anma Programları Şehitlik Ziyaretiyle Başladı

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Programları, bu sabah Garnizon Şehitliğine yapılan ziyaret ve dualarla başladı.

İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi uhdesinde düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anma programları, sabah 10.00’da Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğinde yapılan törenle başladı. Törene; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile daire amirleri katıldı. İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitlik ziyaretinde, daha sonra dualar edildi.

KEDERİ, HÜZNÜ, ACIYI VE GURURU AYNI ANDA YAŞIYORUZ

Şehitlik ziyareti sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün kederi, hüznü, acıyı ve aynı zamanda gururu aynı anda yaşadığımız gündeyiz. 15 Temmuz’un 5’inci yıl dönümü. Allah bir daha yaşatmasın. Ama o gün nasıl ki 251 şehit verdiysek, gazilerimiz olduysa bugün de aynı duygularla dimdik ayaktayız. Denemek ve test etmek isteyen olursa bu ülkenin her evladı şehit, gazi olmaya hazırdır. Özellikle bugün vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Bunu bizden sonraki nesillerin de unutmaması, unutturulmaması adına her zaman diri ve uyanık kalmak durumundayız. Bugün vesilesiyle de bir dizi programlarımız olacak. Bunların bütün amacı bu yaşananları unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı hatırlatmak. Biz ülkemizi yolda geçerken bulmadık. Bunun için bedel ödedik. Bundan sonra da ödenmesi gerekiyorsa tekrar ödenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ben 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün hayırlı olmasını diliyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum” dedi.

Kaymakam Eren Arslan da “5 yıl önce hain bir darbe girişimi ile yüz yüze kalan ülkemiz, milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve ülkesine, vatanına, milletine, demokrasisine, birlik ve beraberliğine sahip çıkan aziz milletimizin canını ortaya koyarak tanklara, tüfeklere, silahlara karşı, çıplak elleriyle vatanına sahip çıktığı, birlik ve beraberliğimizin bir kez daha sembolleştiği gündür. Bu gün anısına aziz şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilavetleri okuduk, dualar ettik. Ben bu vatanın bize yurt olarak bırakıldığı günden bugüne kadar vatan, millet, bayrak, bütün mukaddesat değerlerimiz için canını, malını seve seve ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık, huzur ve afiyet diliyorum. Bir kez daha bu güzel vatanda sonsuza kadar birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımıza, dahili ve harici bütün düşmanlarımıza dimdik ayakta durduğumuzu, mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ