Haber 16

2. Yüz nakli bugün Hacettepe’de yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 21 Ocak günü Türkiye’de ilk yüz nakli operasyonu gerçekleştirilmiş…Türkiye’de 2. yüz nakli bugün yapılacak… 2. yüz nakli kime yapılacak?

2. Yüz nakli bugün Hacettepe’de yapılacak
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Şubat 2012
  • 2. Yüz nakli bugün Hacettepe’de yapılacak için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki bir hastanın yüzü, Ankara’da 25 yaşında, yüzünün yüzde 70’ini kaybetmiş bir kişiye naklediliyor.


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 21 Ocak günü Türkiye’de ilk yüz nakli operasyonu gerçekleştirilmiş ve Uğur Acar isimli hastaya, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan yüz nakledilmişti. İkinci yüz nakli Ankara’da gerçekleştiriliyor.


İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki bir hastanın iki kol, iki bacak ve yüzü, Hacattepe Hastanesi’nde üç ayrı hastaya nakledilecek. Beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organların Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans uçakla Ankara’ya getirildiği ve Hacettepe Hastanesi’nde nakile başlandı.


İzmir 9. Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki hastanın yüzü 25 yaşında, yüzünün yüzde 70’ini kaybetmiş bir kişiye naklediliyor. Hastanın bacakları ise Van’dan gelecek bir hastaya naklediliyor.Van’dan gelen hasta için ambulans uçak görevlendirildiği bildirildi. Hastanın kolları ise yine Hacattepe Üniversitesi hastanesinde 47 yaşında bir hastaya naklediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ