Haber 16

81 İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son terör saldırılarının akşam saatlerinde gasp edilen araçlarla gerçekleştiğini hatırlatarak, 81 il emniyet müdürünü alarma geçirdi.

81 İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti
  • Politika / Son Dakika
  • 13 Ağustos 2010
  • 81 İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son terör saldırılarının akşam saatlerinde gasp edilen araçlarla gerçekleştiğini hatırlatarak, 81 il emniyet müdürünü alarma geçirdi. Gizli gönderilen emirde geçtiğimiz ay terör örgütünün saat 20.00-24.00 arasında gasp edilen araçlarla güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem gerçekleştirdiği hatırlatılarak, “dönemin hassasiyetine binayen gasp edilen araçlara yönelik özel takip yapılması” istendi.



Emniyet Genel Müdürlüğü’nce bakan emriyle 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen çok gizli uyarıda referandum öncesi bölücü terör örgütü PKK’nın polise yönelik yeni saldırılar planladığına vurgulandı. İstihbarat notunda örgütün telsiz konuşmalarını deşifre edildiği ve örgüt elebaşlarının 20 Ağustos 2010’a kadar eylem talimatı verdiği bildirildi.
Gizli raporda son dönemde polise dönük saldırılar hatırlatılarak, bölücü örgütün eylem tarzları tek tek anlatıldı. Yazıda örgütün 8 Temmuz’da Muş’un Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarla düzenlenen saldırı sonrası 4 polis memurunun yaralandığı, ardından 27 Temmuz’da Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gasp edilen bir araçla polis devriye aracına dönük uzun namlulu silahla gerçekleşen saldırı da 4 memurun, Siirt’in Eruh ilçesinde 2 Ağustos tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleşen roketatarlı saldırıda 1 polisin şehit olduğu hatırlatıldı.



Örgütün eylem için 20.00 ile 24.00 saatleri arasını tercih etiğine dikkat çekilen raporda tüm birimlerin özellikle bu saat dilimlerinde duyarlılığının en üst düzeyde olması istendi. Yazıda ayrıca bu zaman diliminde şüpheli şahıslar ile araçlara dönük olarak sokakta da uygulamaların arttırılması emredildi.



Teröristlerin polise dönük saldırıları araç gasp ederek gerçekleştirdiğin vurgulandı emirde, araç hırsızlığı ya da araç gaspı gibi olayların, asayiş olayı olarak değerlendirilmemesi ve mutlaka terör açısından da yaklaşılması istendi. Çok gizli uyarı yazısında örgütün polise karşı eylemlerde roketatar ve uzun namlulu silah kullandığına da dikkat çekilere tedbirlerin bu yönde arttırılması gerekliliğine vurgu yapıldı.
PKK’nın referandum sürecinde özellikle polise dönük saldırılarının artacağının sanıldığı ifade eden Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarata çalışmalarına ağırlık verilmesini ve görevli personelin duyarlılığının arttırılmasını da istedi. Yazıda ayrıca polislerin toplu halde hareket etmemesi ve servis araçlarının sürekli güzergah değiştirmesinin de önemi vurgulandı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ