Haber 16

Köylüleri terörist sanıp öldürdüler

Hatay’da güvenlik güçleri kekik toplayan köylüleri terörist sanarak ateş açtı, olay sonunda iki köylü öldü, biri ise yaralandı.

  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Haziran 2010
  • Köylüleri terörist sanıp öldürdüler için yorumlar kapalı
  • 308 KEZ OKUNDU

 Hatay’ın Hassa ilçesinin Dedemli köyü Şekerim Deresi mevkisinde kekik toplamaya giden köylüleri terör örgütü üyesi sanan güvenlik güçleri ateş açtı.

Açılan ateş sonucunda Ali Dalmış ile Mustafa Fil’in olay yerinde öldü. Mehmet Sak isimli köylü ise yaralanarak Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.


Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz olaydan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.



Lekesiz yaralı köylüyü ziyarete gideceklerini belirtirken, İl Jandarma Komutanı ile Emniyet Müdürü’nün de köye gideceklerini kaydetti.


SAK: GÖZÜMÜ HASTANEDE AÇTIM
Yaralanan 75 yaşındaki Mehmet Sak, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamada, yıllardır Dedemli köyü Şekerim deresi mevkisinde kekik toplayarak evinin geçimini sağladığını kaydetti.


Sabah erken saatlerde Ali Dalmış, Mustafa Fil ve İbrahim Yalçın ile kekik toplamaya çıktıklarını ifade eden Sak, ”Dört arkadaşımla kekik toplama gitmiştik. Ateş açılınca birden yere yattık, gözümü hastanede açtım. Halen bize kimlerin ateş açtığını bilmiyorum. Arkadaşlarımın durumunu da merak ediyorum” dedi.


11 askerin şehit olduğu Gediktepe baskınının ardından Başbakan ve komutanlara brifing veren Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, “Teröristleri çoban sandık” demişti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ