Haber 16

Baykal gibi konuşup zafer ilan etti!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını yorumladı. Seçimden önce çok iddialı sözler veren Kılıçdaroğlu sandıktan çıkan sonucu zafer olarak niteledi. Üç mesaj verdi…

Baykal gibi konuşup zafer ilan etti!

Seçimlerden önce Erdoğan’ı koltuğundan indirme, AK Parti’nin oylarını düşürme sözünü veren ve CHP’nin yüzde 40 oy almasını hedeflediklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sandıktan çıkan yüzde 26’lık sonuçtan sonra adeta zafer konuşması yaptı.


CHP’nin oylarını 3.5 milyon artırmasına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bütün Türkiye’ye 3 temel mesajım olacak.”dedi.


Kılıçdaroğlu ilk mesajını şöyle açıkladı: ”CHP bu kısa süre içerisinde üç buçuk milyon gibi yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür. 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır. Seçime girip milletvekili sayısını artıran tek parti CHP’dir”


BÜTÜN DÜNYA DUYSUN


Kılıçdaroğlu’nun ikinci mesajı ise “Demokrasiyi her koşulda savunacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz. Ancak şunu unutmasınlar daha güçlü bir CHP var. Sadece AKP değil bütün dünya unutmasın; daha dinamik daha genç bir CHP var” sözleriyle geldi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:


HEDEF 4 YIL SONRA İKTİDAR


Üçüncü mesajım ise; Türkiye’nin 81 iline gittim, yarın sabah örgütlerimizle beraber seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz Hiç kimsenin endişesi olmasın. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak, önümüzde 4 yıllık bir süreç var hedefimiz iktidardır. Bu konudaki hedefimizi şimdiden ortaya koyuyoruz. Örgütlerimize teşekkür ediyorum; heyecanlarını yitirmesinler. Moralimizi bozmayacağız.


HİÇ MERAK ETMEYİN


Onların milletvekili sayıları düştü biliyoruz, Yüzde 10 barajının AKP’ye getirdiği avantajı da biliyoruz. Hiç merak etmeyin, Türkiye’nin özgürleşmesi çağdaşlaşması konusunda elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu seçimlerde kazandığımız 3.5 milyon oydaşımızın büyük kesimi gençler ve kadınlar. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasının yetkisi de hakkı da yoktur.”


İşte Kılıçdaroğlu’nun ilk açıklaması


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ