Haber 16

CHP’de eyleme devam kararı

Tutuklu vekillerin hakları için Meclis de yemin etmeyen CHP, tutuklu vekiller…

CHP’de eyleme devam kararı
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Haziran 2011
  • CHP’de eyleme devam kararı için yorumlar kapalı
  • 412 KEZ OKUNDU

Tutuklu vekillerin hakları için Meclis de yemin etmeyen CHP, tutuklu vekiller tahliye olana kadar çeşitli eylemlerle konuyu kamuoyu gündeminde tutmaya hazırlanıyor. CHP’nin art arda yapacağı eylemlerin adı ise “Vekilimi almaya geldim” olacak.
 
Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, bugünkü köşesinde CHP’nin “eylem planı”nı yazdı. İşte Mutlu’nun kaleminden CHP’nin eylem planı…
 
CHP GEREKENİ YAPTI
 
CHP dün çok partili sisteme geçildikten sonraki en radikal kararını aldı. CHP’li vekiller, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ın tahliye edilmemesini protesto etmek için yemin etmediler. Hemen belirtmeliyim ki, CHP’nin gerçekten bir şeyler yapması gerekiyordu ve yaptı. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz; başka şey. Eğer CHP yönetimi, adaylıkları Yüksek Seçimi Kurulu’nca sakıncalı bulunmayan iki milletvekilinin yemin edememesine hiçbir tepki göstermesiydi, bunun hesabını tabanına vermekte büyük sıkıntı çekerdi. Peki; yapılan doğru mu? Yani; yemin etmemek yerine, yemin edip de daha etkili başka eylemler yapılamaz mıydı? İşte CHP, şimdi bu sorunun yanıtını tartışıyor.
 
CHP’NİN YENİ EYLEMLERİ
 
Kimi milletvekilleri de “yeminsizlik eylemi”nin tek başına etkili olmayacağını düşünüyor ve iktidarı, üzerine düşeni yapmak için biraz daha fazla baskı altına almak amacıyla bir dizi “ek eylem” önerisinde bulunuyor. Bunlardan biri de; tüm milletvekillerinin Silivri’deki cezaevinin önünde, izin verilmezse otobanın kenarında ya da Silivri çarşısında “süresiz bir oturma eylemi” başlatmaları.  Bu öneride bulunan vekiller, eylemin adını bile koymuşlar: “Vekillerimizi almaya geldik!”
 
CHP MEYDANLARA İNECEK

 
Öneriyi tartışmaya açan vekiller, Silivri’de yapacakları bu oturma eyleminin; CHP örgütü tarafından bütün illerdeki en büyük meydanlarda yapılacak “süresiz oturma eylemleri”yle desteklenmesini de istiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ