Küstah teğmenleri kim koruyor?
Bir grup jandarmanın, Başbakan ve eşi hakkında sosyal paylaşım sitelerinde kullandığı ifadelere ilişkin Genelkurmay açıklama yaptı.
 
					
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup jandarmanın sosyal paylaşım sitelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullandığı, bunların tespit edilip Jandarma Genel Komutanlığı’na iletildiği ancak komutanlığın işlem yapmadığı yönündeki iddiaları içeren haberin yanlış olduğunu, adli soruşturmanın 2 Aralık tarihinden itibaren sürdürüldüğünü bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı, 28 Aralık 2011 tarihli Yeni Akit gazetesinde yer alan “Küstah Teğmenleri Kim Koruyor?” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. Habere konu olayla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanı tarafından bir işlem yapılmadığının iddia edildiği belirtilen açıklamada, “Bahse konu haber gerçeği yansıtmamaktadır. Habere konu olay hakkındaki bilginin Genelkurmay Başkanlığına ulaşmasını müteakip, aynı gün konu Jandarma Genel Komutanına özel olarak iletilmiş ve Jandarma Genel Komutanı tarafından 02 Aralık 2011 tarihinde adli soruşturma emri verilmiştir. Adli soruşturma halen devam etmektedir” denildi.
HABER NEYDİ?-
“Küstah Teğmenler” haberinde, 
aleyhine 
personelinin istihbarat birimlerince belirlendiği, yapılan takibin ardından söz
konusu jandarma teğmenlerinin sistematik 
iddia edilmişti.
Haberde “Konunun 
talimatı üzerine 
Erdoğan’a ağır hakaretlerin detaylarını içeren dosya, Genelkurmay tarafından
gereği yapılmak 
Komutanı Org. Bekir Kalyoncu’ya ulaştırıldı. 
dosyanın, burada takılıp kaldığı belirtiliyor. Kalyoncu’nun aradan 
iletilen dosya 
ediliyor” denilmişti.
-SEÇİM SONUÇLARI GELDİKÇE PROFİLLER KARARTILMIŞ-
sitelerinde özellikle referandum 
bakanlara galiz küfürler edildiğinin belirlendiğini, 
profillerinin karartılmaya başlandığını yazmıştı. Haberde şöyle denilmişti:
“Örgütlü 
40’tan 
olarak 
fotoğraflarına da 
sayfalarında onlara arkadaşlık 
Kalyoncu’nun organize hakaretleri örtbas ettiği, şikayetleri dikkate almadığı
belirtiliyor.”
almıştı” kaydını da düşmüştü. 

 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								