Haber 16

ABD’den beklenen açıklama geldi!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Sözcüsü Mike Hammer, “Gazze kuşatması savunulamaz, derhal değişmeli” dedi.

ABD’den beklenen açıklama geldi!
  • Dünya / Son Dakika
  • 05 Haziran 2010
  • ABD’den beklenen açıklama geldi! için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU

Ulusal Güvenlik Kurulu Sözcüsü Mike Hammer, ”Başka çatışmalara engel olmak” için yardım gemilerinin İsrail’in göstereceği limana yanaşmasını istedi. Hammer, ”İsrail hükümetiyle Filistin Ulusal Özerk Yönetimi ve diğer ortaklarımızla Gazze Şeridi’ne gereken yardımların güvenle ulaştırılmasına çalışıyoruz” dedi.


Beyaz Saray Sözcüsü, ”Çatışmaların önlenmesi için ABD’nin tavsiyelerine uyulmasını, birlikte çalışılmasını” isteyerek, ”Mevcut durum, Gazze’nin İsrailce ablukası, savunulabilecek husus değildir” görüşünü dile getirdi.


MEVCUT DÜZENLEMELER SÜRDÜRÜLEMEZ VE DEĞİŞMELİ


Mike Hammer, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayla ilgili olarak da ”Mevcut düzenlemeler sürdürülemez ve değişmeli” dedi.


Hammer, ”İsrail hükümetinin, Mavi Marmara gemisine yönelik feci olayların tekrarından ve çatışmadan kaçınılması arzusunu belirttiğine” işaret ederek, ”Gazze halkına yardım sağlanmasının, ABD’nin önceliği olmayı sürdürdüğünü” kaydetti.


Sözcü Hammer, ”İlgili herkesin güvenliği ve Gazze halkına yardımların güvenli biçimde iletilmesi için, İrlanda’dan Rachel Corrie ve diğer gemilerde bulunanlara, malzemelerini Gazze’ye teslim etmek üzere Aşdod limanına yanaşmaları yönünde güçlü çağrıda bulunuyoruz” dedi.


İsrail, Filistin yönetimi ve diğer uluslararası ortaklarla Gazze’ye daha fazla mal ve yardımın dağıtılması, Gazze halkına yönelik fırsatların arttırılması ve silahların ithalatının önlenmesi için yeni yöntemler geliştirmek üzere acil çalışma yürüttüklerini belirten Hammer, şöyle devam etti:


”Mevcut düzenlemeler sürdürülemez ve değişmeli. Şimdi, gereksiz çatışmalardan kaçınılması ve ilgili herkesin güvenliğinin teminat altına alınması için tüm tarafları sorumlu kararlar almaya teşvik etmede bize katılmaya çağırıyoruz”


İSRAİL’İN SALDIRISI BEYAZ SARAY ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

İsrail’in Gazze’ye giden gemilere yönelik saldırısı, ABD’nin başkenti Washington’da Beyaz Saray önünde protesto edildi.

”Muslim American Society” ile ‘Answer Coalition” adlı örgütler tarafından düzenlenen protesto gösterisinde Beyaz Saray’ın önünde biraraya gelen 100’ün üzerinde kişi, ABD’yi, gemi filosuna baskından dolayı İsrail’i kınamaya ve bu ülkeye destek ve para yardımını kesmeye çağırdı.

Aralarında bazı koyu dindar Musevilerin de olduğu, farklı din ve milletlere mensup kişilerden oluşan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve ”Gazze’de İsrail Katliamlarına Son Verilsin”, ”Dünya İsrail’in İşgaline Hayır Diyor”, ”Filistinlilere Adalet”, ”Gazze Ablukasına Yeter Artık” yazılı pankartlar taşıdı. Grup, ”Cinayetleri ve Nefreti Durdurun”, ”Özgür Filistin-Özgür Gazze”, ”Filistin İçin Savaşacağız” sloganları attı.

Gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail’in gemi filosuna baskınına dair Türkiye’de düzenlenen protesto gösterilerine işaret edilerek, ”Siz Türkiye’de ayaklandınız, biz de Washington’da ayaklanıyoruz” ifadesi kullanılırken, ”Gazze’ye yardım götürmenin terörizm değil, insanlık olduğu” mesajı verildi.

Gösteriye katılanlar arasında ABD’nin farklı eyaletlerinden gelenler de yer aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ