Haber 16

ABD’den küstahça kollama!

Amerika günlerdir ‘kem küm’ ediyor, İsrail’ı kınamıyordu. Sonunda ağzındaki baklayı çıkardı.

ABD’den küstahça kollama!
  • Dünya / Son Dakika
  • 03 Haziran 2010
  • ABD’den küstahça kollama! için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Amerika sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. Öyle bir açıklama yaptı ki İsrail’i köküne kadar savundu. Hatta İsrail bile kendini böyle savunamamıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail’in Gazze’ye giden gemileri durdurmaya hakkı olduğunu söyledi ve “Doğrudan Gazze’ye gitmede ısrar etmenin ne anlamı var?” deyip gemilerin İsrail’in istediği gibi yardım malzemelerinin Aşdot limanına boşaltılması gerektiğini savundu.


Hatta tarihteki hiçbir Amerikan yönetiminin, şimdiki yönetim kadar İsrail’in güvenliği konusunda bu derecede olumlu ve destek veren bir tavır içinde olmadığını” söyleyerek son noktayı koydu.



İSRAİL’İN O GEMİLERİ DURDURMAYA HAKKI VAR


PBS televizyonunda “Charlie Rose Show” adlı programda soruları yanıtlayan Biden, İsrail’in, gemilerdeki malzemeyi arama hakkına sahip olduğunu ifade ederken, “İsrail, gemiye askerleri çıkarmalı mıydı, çıkarmamalı mıydı, bunu tartışabilirsiniz. Ama işin doğrusu, Hamas ile savaş halindeki İsrail’in, silahların kaçırıp kaçırılmadığını bilmeye hakkı var. İsrail’in kendi güvenlik çıkarlarıyla ilgilenmeye kesin bir hakkı bulunuyor” diye konuştu.

DOĞRUDAN GAZZE’YE GİTMEDE ISRAR ETMENİN NE ANLAMI VAR?


Biden, “İsrail, ‘Buyurun, işte Akdeniz’desiniz. Birazcık kuzeye kırıp yükünüzü boşaltırsanız, biz bunları Gazze’ye sokacağız’ dedi. Bunda ne sorun var? Doğrudan Gazze’ye gitmede ısrar etmenin ne anlamı var? İsrail’in, ‘Gemide ne olduğunu bilmiyorum. Bu kişiler (Hamas) benim halkıma 3 bin roket atıyor’ demesi meşru” diye konuştu.

SORUŞTURMAYI İSRAİL YÜRÜTSÜN


ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısında meydana gelenlere dair şeffaf ve tarafsız bir soruşturulma yürütülmesine olan desteğini yineleyen Biden, ülkesinin olaya dair, uluslararası katılımın da olduğu, İsrail tarafından yürütülecek bir soruşturmayı desteklediğini kaydetti.


YARDIM MALZEMELERİ İÇİN BASKI YAPIYORUZ

Bununla birlikte, Amerikan yönetiminin, abluka altındaki Gazze’ye yardımlar konusunda İsrail hükümetini etkilemeye çalıştığını da söyleyen Biden, ülkesinin İsrail’e, inşaat malzemesi ve diğer insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermesi için, yapabildiği kadar baskı ve ikna yolunu uyguladığını ifade etti.

HİÇBİR YÖNETİM BİZİM KADAR DESTEK VERMEDİ


Biden, ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerde “çatlaklar” olduğu yönündeki fikirleri de reddederek, “İsrail hükümetinin izlediği taktiksel yollarda ya da bazı bakanlarının, yapıcı olmadığını düşündüğümüz bazı söylemlerinde görüş ayrılıklarımız var mı? Evet, ama bunlar her zaman var” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, tarihteki hiçbir Amerikan yönetiminin, şimdiki yönetim kadar İsrail’in güvenliği konusunda bu derecede olumlu ve destek veren bir tavır içinde olmadığını savundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ