Haber 16

Açılıma destek giderek azalıyor!

Demokratik açılıma destek ciddi oranda düştü.. A&G Araştırma Şirketi’nin yaptığı son araştırma çarpıcı sonuçlar veriyor.

Açılıma destek giderek azalıyor!
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Kasım 2009
  • Açılıma destek giderek azalıyor! için yorumlar kapalı
  • 387 KEZ OKUNDU

A&G Araştırma Şirketi’nin yaptığı ‘Kürt açılımı’ anketinden, açılıma desteğin hızla düştüğü sonucu ortaya çıktı.


Yüzde 69’dan yüzde 31’e

Haziran ayında destek oranı yüzde 69.3 iken son yapılan araştırmada destek 31.1’e geriledi. Ankete katılanların büyük bir bölümü, açılımın ‘dış güçlerin projesi’ olduğuna inandıklarını söyledi.


Yüzde 32.4’ü Öcalan’ın yol haritası diyor

AKP’yi destekleyenlerin yüzde 56’sı açılımın, hükümetin-devletin projesi olduğuna inanırken, halkın yüzde 32.4’ü ‘Öcalan’ın yol haritası dikkate alındı’ diyor

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür ‘Gündeme Dair’ isimli araştırmasında 28 ilde, 79 ilçede 1817 kişiye ‘Kürt açılımı’nı sordu. 14-16 Kasım tarihlerinde yapılan ankete göre açılıma destek hızla geriliyor.

A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, araştırma sonuçlarını Akşam gazetesinden Özkan Tamirak’a değerlendirdi. Adil Gür, ‘Kurulduğu günden bu yana halkla ilişkileri çok iyi yöneten AK Parti, bu süreçte neden bu kadar yalpaladı anlamak ve izah etmek pek mümkün değil’ dedi.


Birkaç bin PKK’lı dönerse

Gür sözlerini şöyle sürdürdü: İçişleri Bakanı’nın açıkladığı gibi önümüzdeki dönemde birkaç bin PKK’lı kamplardan Türkiye’ye dönerse bu iş bitiyor algısına neden olup desteği artırabilir. Açılıma destek artar, sorun çözülüyor algısı kamuoyuna hakim olursa, bu AK Parti lehine hızlı bir oy artışına dönüşür mü, açıkçası bundan emin değilim. Önce milyonlarca işsize iş ve aş umudunun doğması gerek.’


 



 



 



 



internethaber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ