Haber 16

‘Adamımız değil arada bilgi alırız’!

Dörtyol’da 4 polisin şehit düştüğü olayda kullanılan aracın sahibi MHP’li Bestami Kılıç hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

‘Adamımız değil arada bilgi alırız’!
  • İslam / Son Dakika
  • 05 Ağustos 2010
  • ‘Adamımız değil arada bilgi alırız’! için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU


Teröristler tarafından kaçırıldığını öne süren Kılınç’ın polise gitmeden önce kışlada üst rütbeli askerlerle görüştüğü iddia ediliyor. Yine Kılıç’ın ehliyeti alkollü araç kullanmaktan 17 Kasım’a kadar iptal edildiği ortaya çıktı.

Zaman gazetesi Kılıç’ın, çelişkili açıklamalarına yer verdi. Saldırıyla ilgili ortaya atılan iddiaları yazan gazetede yer alan haberde Kılıç’ın saldırı öncesi kışlada üst düzey komutanlarla görüştüğü belirtiliyor.


Kılıç’ın saldırının hemen ardından rehin tutulduğu yayladan jandarmanın gönderdiği bir araçla aldırıldığı ortaya çıktı. Dörtyol ve Payas arasındaki Karahasan Kışlası’na getirilen Kılıç, burada yüksek rütbeli askerlerle görüşmüş. İddialara göre, kışlada bir korgeneral ve albayla yapılan bu ilginç görüşme, Kılıç polis tarafından gözaltına alınmadan önce yapıldı.

ÇOK SAYIDA TELEFON HATTI VE ARAÇ

Bestami Kılıç, daha önce yaptığı açıklamalarda sivil giyimli jandarma








 JANDARMA’DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA


 Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği, Dörtyol’daki saldırıda aracı kullanılan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Bestami Kılınç’ın “haber elemanı değil, bölgede zaman zaman bilgisine başvurulan biri” olduğunu açıkladı.

Jandarma’nın yazılı açıklamasında, Dörtyol’daki saldırı sonrasında yapılan “jandarma personelini zan altında bırakacak yayınların üzüntü ile izlendiği” belirtildi. Kılıç’ın, “Jandarma istihbarat elemanı olmayıp, bölgede zaman zaman bilgisine başvurulan vatandaşlardan birisi olduğu” bildirilen açıklamada, “Söz konusu maksatlı ve gerçek dışı ifadeleri kullanan basın yayın organları ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.


istihbarat elemanları ile yolda giderken karşılaştığını ifade etmişti. Çok sayıda telefon hattı kullandığı tespit edilen ve elinde birçok araç bulunan Kılıç’ın bu araçları sivil jandarma elemanlarına tahsis ettiği de gelen bilgiler arasında.

JANDARMA RAPORU İLE KILIÇ’IN AÇIKLAMALARI ÇELİŞKİLİ

Diğer yandan olay günü tutulan jandarma raporu ile saldırıda aracı kullanılan MHP’li Bestami Kılınç’ın açıklamaları da birbiri ile çelişiyor. Bestami Kılınç, sivil giyimli jandarma istihbarat elemanları ile yolda giderken karşılaştığını ifade ediyor. Oysa jandarma raporunda istihbarat elemanları ile Kılınç’ın bir maden ocağında buluştuğu kaydediliyor.

SALDIRIYI NE ZAMAN ÖĞRENDİ?

Kılınç’ın bu açıklaması ve buluşmadan 5 dakika sonra yolunun kesilerek aracının gasp edildiği iddiası, soru işaretlerini artırıyor. Bestami Kılınç’ın gazetecilere yaptığı farklı açıklamalar da bu tutarsızlığı güçlendiriyor. Bir açıklamasında “Saldırıyı telefon açtığım jandarmadan öğrendim.” derken, diğerinde, “Yoldan çevirdiğim araçtakilerden öğrendim.” diyor.

EHLİYETİ 17 KASIM’A KADAR İPTAL EDİLMİŞ

Bestami Kılınç’ın ehliyetine 3 defa alkollü araç kullanmaktan el konulmuş. Kılınç’ın ehliyeti halen 17.11.2010 tarihine kadar alkollü araç kullanmaktan iptal edilmiş durumda.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ