Haber 16

Afganistan’dan 12 şehit haberi

Afganistan’da görev yapan askerlerden 12 tanesi şehit oldu. Afganistan’da türk askerlerini taşıyan helikopter düştü ve 12 askerimiz ve 4 sivil afgan vatandaşımızda yaşamını yitirdi.

Afganistan’dan 12 şehit haberi
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Mart 2012
  • Afganistan’dan 12 şehit haberi için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU



Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında askeri bir helikopter, bir evin üzerine düştü.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan ilk açıklamada Kabil’de şehit düşen asker sayısının 12 olduğunu kaydedildi. Reuter’in verdiği bilgiye göre kazada 4 Afgan sivil de yaşamını yitirdi.


İNCELEME SÜRÜYOR


Genelkurmay Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında, NATO’nun Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrindeki Sikorsky tipi helikopterin bugün yerel saatle 10.25’te kaza kırım geçirdiği belirtildi.


Açıklamada, ”Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.


KAZA NEDENİ ACİL İNİŞ


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kaza ardından yaptığı ikinci açıklamada kazanın nedeninin ‘acil iniş’ olarak göründüğünü söyledi.


Düşen sikorsky tipi helikopterin Kabil Bölge Komutanlığı’nda görevli olduğunu da söyleyen Davutoğlu, Türkiye’nin Kabil’deki güvenlikten sorumlu olduğunu da anımsattı.


TEKNİK BİR SORUN MU?


Uluslararası haber ajansı Reuters’a açıklama yapan bir Afgan yetkili, “Helikopter başkent Kabil’in Bagrami bölgesinde bir evin üzerine düştü. Teknik bir problemden dolayı düşen helikopterde  Türk askerleri şehit oldu” dedi.


NATO’nun Afganistan’daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan’da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor.


TÜRK KOMUTAN OLAY YERİNDE


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Kabil Bölge Komutanı ile büyükelçinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.NATO’nun Afganistan’daki misyonu ISAF çerçevesinde bu ülkede bin 800 Türk askeri görev yapıyor. Afganistan’da görev yapan Türk askerleri operasyona katılmayıp, sadece devriye görevi yapıyor.


 


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ