Haber 16

Ağca’yı kim kurtardı?

Fevzi Çelik, 1979 yılında cezaevinden kaçan Mehmet Ali Ağca’nın yerini ihbar ettiği için kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi

Ağca’yı kim kurtardı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Mart 2011
  • Ağca’yı kim kurtardı? için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU


Almanya’da yaşayan Fevzi Çelik, 1979 yılında cezaevinden kaçan Mehmet Ali Ağca’nın yerini ihbar ettiği için kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi.


Berfo Nine’nin oğlu Cemil Kırbayır’ı ölümünden önce son gören kişi olarak ortaya çıkan Fevzi Çelik, 1979 yılında Mehmet Ali Ağca’nın Kartal Askeri Ceza Evi’nden kaçtıktan sonra Iğdır’a geldiğini Ağca’nın Baharlı Mahallesinde Güneş fabrikasına saklandığını iddia etti.


TABUR KOMUTANI: “ONU YAPACAĞINA, BİR SOLCU VE KOMÜNİSTİ İHBAR ETSENE”


Fevzi Çelik o dönemde yaşanan olayı şöyle anlattı:


“O zamanlar ben ve Kenan Başaran diye bir arkadaşımız ile birlikte Iğdır tabur komutanına gittik. Kenan Başaran dışarıda kaldı ve bende tabur komutanın yanına gittim ve kendisine Mehmet Ali Ağca’nın burada olduğunu ve Güneş fabrikasında saklandığını söyledim. Tabur komutanı önce yüzüme baktı sonrada, ‘Onu yapacağına, bir solcu ve komünisti ihbar etsene’ diyerek bana küfür ve hakaret ederek beni dışarı attırdı.”


“AĞCA İKİ KİŞİ İLE BİRLİKTE EVİME GELİP BENİ ÖLDÜRECEKTİ”


Fevzi Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Bu olaydan tahminen üç veya dört gün sonra Topçular mahallesindeki evimizin balkonunda oturduğumuzda gece sekiz veya dokuz civarında yan komşumuzun evinin bahçesinden bağırmalar geldi. Bu bağırmalar sonucu bizde ailece ayağa kalktık. Komşumuzun bahçesine doğru baktığımızda üç kişinin kaçtığını gördük ve daha sonra bu üç kişiden birisinin Mehmet Ali Ağca olduğunu bize söylediler ve o söyleyen insanlar ve Ağca’nın yanında bulunan iki kişide 12 eylül darbesinde işkence gördükleri zaman konuyu şöyle anlatmışlar: ‘Biz Mehmet Ali Ağca ile birlikte gittik ve gitmenin amacı Ağca Çelik’i öldürecekti fakat bir ufak konudan dolayı eylemimiz başarısız oldu ve biz kaçmak zorunda kaldık’. Ağca bu olaydan daha sonra malum güçler tarafından İran’a ve oradan da Avrupa’ya kaçırıldı ve neticesi beli olan Papa suikastını gerçekleştirdi.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ