Haber 16

AK Parti hala önde CHP düşüşte!

1995’den bu yana seçim sonuçlarını hatasız bilen A&G’nin sahibi Adil Gür, Baykal’ın tahminini değerlendirdi.

  • Politika / Son Dakika
  • 07 Ocak 2010
  • AK Parti hala önde CHP düşüşte! için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önceki günkü Meclis grubunda dile getirdiği erken seçim talebi ve AKP’nin yüzde 47’lerden yüzde 20’lere düştüğü iddiasını değerlendiren A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, verilerin doğru olmadığını söyledi. Taraf’tan Ozan Sürücü’nün haberine göre KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem ise “Baykal yüzde 20’yi nereden buldu bilmiyorum fakat benim de önümde buna dair bir araştırma yok” dedi.

29 Mart yerel seçimleri dahil 1995’den bu yana bütün seçim sonuçlarını hatasız bilen A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, Baykal’ın “AKP’nin oyu yüzde 20’lerde” iddiasını Taraf’a yorumladı. Yapılan son araştırmaların Baykal’ın bu iddiasının doğru olmadığını gösterdiğini belirten Gür, “İktidar partisi 29 Mart yerel seçimlerine göre bir miktar oy kaybetmiş olsa da hala tartışmasız ve farklı bir şekilde önde” dedi.

CHP’DE DÜŞÜŞ VAR

Son araştırmalarda oy oranı düşen partinin sadece AKP olmadığını kaydeden Gür, “CHP’nin oyları da 29 Mart yerel seçimlerinin daha altında” diye konuştu. Baykal’ın “Kriz, açılım ve diğer sosyo-ekonomik sebeplerden bunlar gidecek” sözlerini değerlendiren Gür şöyle devam etti: “AKP’nin oyları 29 Mart seçimlerinde de 2007’ye göre geriledi. Araştırmalarımızda şimdi de bir gerileme söz konusu. Fakat nedeni en başta ekonomi.”

Açılım sürecinin yönetimiyle ilgili etkilerin mutlaka olduğunu ifade eden Gür, buna rağmen açılım nedeniyle iktidarın oylarının yüzde 15-20’lik oranlarda dramatik bir şekilde düşmlesinin veya yükselmesinin mümkün olmadığını söyledi. Gür, “Daha önce de pek çok kez söyledim. İktidarın oyları açılımda başarılı olduğu takdirde yüzde 50 olmayacağı gibi, bu nedenle büyük düşüşleri beklemek de bence mümkün değil” diye konuştu.

ERDEM: BAYKAL NEREDEN BULDU?

Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem ise “Baykal yüzde 20’yi nereden buldu bilmiyorum fakat benim de önümde buna dair bir araştırma yok” dedi. Bu konuda en son beş ay önce bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade eden Erdem, “Bu araştırmanın sonucunda tabloda bir değişiklik yoktu. Siyasi partiler arasındaki genel çizgi, sıralama aynıydı” dedi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ