Haber 16

‘Ak Parti Seçimleri %60’la kazanır’

Devlet Bakanı Faruk Çelik, birbiri ardına yayınlanan anketlerin ardından “bugün seçim olsa” alacakları oyu açıkladı..

‘Ak Parti Seçimleri %60’la kazanır’
  • Politika / Son Dakika
  • 28 Mart 2010
  • ‘Ak Parti Seçimleri %60’la kazanır’ için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

Devlet Bakanı Faruk Çelik AK Parti’nin şuanki oyunu açıkladı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin milleti hiçe sayan davranışları dolayısıyla oylarının şu an yüzde 40’a ulaştığını belirterek, “Bu yanlışa devam eder, milletin önünü tıkamaya devam ederseniz yüzde 60’ı bekleyin diyorum” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın danışma meclisine katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Merinos Kongre Merkezi’ndeki toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Faruk Çelik, CHP’nin açıkladığı 6 maddelik anayasa paketinin hatırlatılması üzerine, “Nihayet CHP bir teklif noktasına geldiyse bu, Türk demokrasisi açısından yarım adım da olsa olumlu bir adımdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz, akıllarına geldiği için. CHP’nin teklif noktasına gelmesi bile CHP’deki açılım açısından önemlidir” dedi.

Çelik, mecliste yapılacak oylamada AK Parti’den herhangi bir firenin olmayacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında, ‘Hukuka saygı, öncelikle anayasaya saygıyla mümkündür’ dediğini hatırlatan Bakan Faruk Çelik, Baykal’ın yarın Bursa’ya geleceğini söyleyerek, “Buradan kendisine sesleniyoruz.

Hukuka saygı, anayasaya saygıdan geçer, ama tümüne saygı millete saygıdan geçer. Bu kadar paniği anlamakta zorlanıyorum. İyi niyetle, evrensel kriterlere dayanarak bir çalışma yapılmak isteniyor. Ülkenin kronik sıkıntısı sadece PKK sıkıntısı değil. Ülkede birçok kronik sıkıntı var. Bunların başında da 12 eylül anayasası gelmektedir. Bu elbisenin dar geldiğini herkes söylüyor” diyerek, anayasanın değişmesinin şart olduğunu savundu.

MUHALEFET YANLIŞA DEVAM EDERSE YÜZDE 60’I BEKLEYİN”

Anketlerde AK Parti’nin yüzde 40 oyu gözüktüğünü belirten Bakan Faruk Çelik şunları söyledi:

“Yüzde 40 olmasının sebebi nedir biliyor musunuz? Bu milleti hiçe sayan davranışlarınızdır. Milleti hiçe saymaya devam ederseniz bu 40 katlanarak yukarıya doğru gidiyor. Bunu 22 Temmuz’dan önce yaptınız. Bu millet bunları gördü. Yüzde 34 oy almışken, bu millet AK Parti’yi yüzde 47’ye taşıdı. Şimdi de ‘Yanlış yoldasınız ey muhalefet’ diyoruz. AK Parti’nun şu andaki oyu yüzde 40. Bu yanlışa devam eder, milletin önünü tıkamaya devam ederseniz yüzde 60’ı bekleyin diyorum”.

1965 yılında yapılan müdahaleyle 1965’te Adalet Partisi’nin iktidara geldiğini, 1980’de yapılan müdahaleyle horozun iktidara getirildiğini, horoz olmayınca Anavatan Partisi’nin arısının iktidara geldiğini hatırlatan Bakan Çelik, “28 şubatta bir düzenleme yaptınız. ‘O iş böyle olmaz’ dediniz. Öyle olmadı, AK Parti geldi, ampul geldi. Şimdi dünyayı aydınlatıyor. 22 temmuzda, ‘Böyle Cumhurbaşkanı getiremezsiniz’ dediler. Millet, ‘Bal gibi seçeriz’ deyip Abdullah beyi Çankaya Köşkü’ne çıkardı. Bırakın bu güvensizlik ortamlarını. 73 milyon insan, bizim insanımız, bu cumhuriyet, bu demokrasi bizim. Bu cumhuriyetin kazanımları milletin kazanımlarıdır. Milletin bu değerlerle derdi yok. Bir azınlığın milletle derdi var. Onu da inşallah bu süreçte çözeceğiz” diye konuştu.

“‘ANAYASA DEĞİŞECEK’ NİNNİLERİYLE BÜYÜYEN ÇOCUKLAR, 30 YAŞINA GELMİŞ”

Son dönemdeki anayasa tartışmalarına da temas eden Bakan Çelik, mevcut anayasanın ihtilal ürünü olduğunu, herkesin koro halinde ‘değişsin’ dediği anayasayı ‘değiştirelim’ dediklerinde muhalefetin karşı çıktığını söyledi. Çelik, “O zaman siz teklif getirin dediğimizde de ‘Şimdi olmaz’ diyorlar. Tablo aynen böyle. Anayasının çıktığı günden bugüne baktığımız zaman 30 yıl geçmiş. Adeta ‘Anayasa değişecek’ ninnileriyle büyüyen çocuklar, 30 yaşına gelmiş. Bugün o ninnileri söyleyenler anayasanın değişmemesi istikametinde görüş ortaya koyuyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenilerle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını anlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu:
“Ermenistan’daki Ermeniler başka, Türkiye’deki Ermeniler başka, yurt dışında yaşayan ve diaspora diye bilinen Ermeniler başkadır. Erivan’daki Ermeniler binbir çileyle yaşıyor. Onlar da Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi için çabalıyor. Türkiye’deki Ermeniler huzur içerisinde, tüm haklara sahip birinci sınıf vatandaşlardır.

Fakat problem bunların ötesinde problemdir. Bu diasprora problemidir. Türkiye’nin komşularla ilişkilerini düzeltmek için yürüttüğü politikalar, Ermenistan’daki Ermenilerin dünyaya açılmaları anlamını taşıyor. Bu esnada diasporanın dünya parlamentolarında gösterdiği atraksiyon, gayret, aslında Türkiye düşmanlığından da öte Ermenistan’daki Ermenilere yapılan bir düşmanlıktır. Ama diasporanın içine düşmanlık o kadar sinmiş ki, kendi soydaşlarının çektiğini düşünemeyecek kadar azgınlaşmış.

Onun için Başbakan’ın söylediği diasporayadır. Söyledikleri de son derece azdır diyorum. Bu ayıklamayı doğru yapmak gerekiyor. Konu Ermeni vatandaşlarımız değildir. Konu diasporanın uslanmaz, haddini bilmez, Türkiye ve Türk düşmanlığından kaynaklanmaktadır. Bunun için söylenmesi gereken ne varsa söylenecektir”.

Bakan Çelik, Türkiye dışında yaşayan Türklerin Ankara’da oluşturulacak birimle yönlendirilip, Türk lobilerinin güçlendirileceğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ