Haber 16

AK Parti’de Başesgioğlu alarmı

Eski Bakan Başesgioğlu’nun istifası sonrası AK Parti’de kopuşlar için önlem alındı. Risk altındaki 10-15 kadar vekil yakın markajda..

AK Parti’de Başesgioğlu alarmı
  • Politika / Son Dakika
  • 05 Temmuz 2010
  • AK Parti’de Başesgioğlu alarmı için yorumlar kapalı
  • 287 KEZ OKUNDU

Eski Bakan Murat Başesgioğlu’nun istifasının ardından iktidar partisinde yeni istifalar yaşanabileceği beklentisi parti yönetimini harekete geçirdi. İstifaların furyaya dönüşmemesi için önlem alınıyor. Parti içindeki etkili isimler muhalif bilinen milletvekillerini markaja aldı.

AK Parti’de demokratik açılım sürecine karşı olan ve kimi parti politikalarından rahatsızlığını gizlemeyen 10-15 kadar milletvekili bulunuyor. Bunların bir kısmının Anayasa değişikliği sürecinde parti kapatmayı zorlaştıran maddenin geçmemesi üzerine Faruk Koca’nın fireci milletvekilleri olarak listelediği isimler olduğu öne sürülüyor.

Koca’nın hazırladığı listede yer alan Vahit Erdem, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Reha Çamuroğlu, Hilmi Güler, Sadık Yakut, Kürşat Tüzmen gibi isimlerin partinin bazı politikalarına karşı çıktıkları sır değil.

Yine hükümet ve parti yönetimlerinde görev alamayan bazı kırgın milletvekilleri de risk yaratıyor. Bu arada bir sonraki seçimde liste şansı bulmayacağı kesinleşen bazı isimlerin de istifa edebileceği konuşuluyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ