Haber 16

AK Parti’den kurtuluş günü ilan etti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari’de 11 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan PKK saldırısının sorumlusu olarak hükümeti işaret etti.

AK Parti’den kurtuluş günü ilan etti!
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Haziran 2010
  • AK Parti’den kurtuluş günü ilan etti! için yorumlar kapalı
  • 258 KEZ OKUNDU

Bahçeli, “Hükümetin bölücü terörle müzakeresi kanlı terör saldırısını artırmıştır. Dün askerlerimizi şehit edenler, Başbakan Erdoğan’ın kucaklaştığı açılım arkadaşlarıdır.” dedi.

Partisinin, TBMM’deki grubunda kürsüye çıkan Bahçeli, konuşmasının tümünü, Hakkari’deki saldırının yanı sıra terörle mücadele konusuna ayırdı. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, bugün milletin yaşadıklarından ders çıkartmaya, tehdidin gerçek sorumlularını ve açılımın aktörlerini görmeye başladığını ileri sürdü.

Bunu, önemli bir gelişme olarak gören MHP Genel Başkanı, “Bu, bizim için bunca kayıptan sonra bir nebze olsun tesellimizdir. Sonunda pişmanlık emareleri göstermeye başlamış olması ve PKK’nın, birilerinin taşeronu olduğunu söylemiş olmasıdır. Bu beyanat bizim için çok önemlidir. Zira PKK’nın arkasındaki güçlerin bu ülkenin başbakanı tarafından biliniyor olması çok önemli bir aşamasıdır. Türkiye’deki kanlı güçlerin kimlerden destek aldıklarının öğrenilmesi, hatta hükümetin nasıl bir tuzağa düştüğünün bilinmesi anlamına da gelecektir. Başbakan’ın bu açıklamasından sonra, milletimiz yıllardır kendisine kan kusturan devletlerin kimler olduğunu öğrenmek istemektedir. 26 yılını alıp götürenlerin kimliklerini ve isimlerini bilmek istemektedir.” dedi.

“PKK, KİMİN TAŞERONU AÇIKLA”

Bahçeli, PKK’nın arkasındaki güçlerin açıklanmasını istedi. “Başbakan, terörün arkasında duranları, ya bunları Türk milletiyle paylaşacak ya da ikiyüzlü siyasetçi olarak tarihe geçecektir.” diyen Bahçeli, şunları söyledi:

“PKK’nın arkasındaki güçler kimlerdir? PKK kimin taşeronudur? AKP’nin aldığı tedbirler nelerdir? PKK’yı kullanan ülkelere karşı nasıl bir yaptırım uygulamıştır? Şehitlerin vebalinin sorumluluğu kimde olacaktır? Eğer PKK birileri tarafından kontrol ediliyor ve Başbakan bunu biliyorsa, şehitlerin sorumluluğundan nasıl kurtulacaktır? AKP küresel bir ‘siyasi taşeronudur. PKK küresel ‘silahlı taşeronudur’, her ikisi de aynı merkezden ama ayrı ayrı kanallardan yıkım ihalesini almışlar ve işe çoktan koyulmuşlardır. Bu vatanın bütünlüğüne her bir saldırıda bulunan karşısında bizi bulur. Bunun için AKP’ye ve hainlere karşıyız.”

SEÇİM TARİHİNİ VERDİ, OHAL’İ İLAN ETTİ

Bahçeli, Türkiye’yi AK Parti’den kurtarma vaktinin geldiğini iddia etti. Bunun için tarih veren MHP lideri, “Bugünkü Meclis aritmetiği, AKP dışındaki bir başka hükümete kapalıdır. MHP, 7 Ocak 2010’u AKP’den kurtuluş günü ilan etmiştir. Aradan geçen sürede yaşananlar bizi haklı çıkarmıştır. Şimdi demokratik kuralların işletilmesi ve erken seçime gidilmesi kaçınılmazdır. Seçimlerden sonra… İşbirlikçiler, yandaş ve yoldaşlar, soyguncular gidecek ve yerine Milliyetçi Hareket gelecektir. Sahte kahramanlar ve aktörler Türk’ün kuvveti ve haysiyeti yeniden geri kalacaktır. Ampulün ışığı sönecektir ve üç hilalin ışığı milletimizi yeniden aydınlatacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, OHAL konusundaki taleplerini yineledi. MHP iktidarında yapılacak ilk işin OHAL’i ilan etmek olacağını anlatan Bahçeli, “Siyasallaşmış bölücülüğün bastırılması, yöre halkının terör tehdidinden kurtarılması için Olağanüstü Hal ilanını geçtiğimiz gün diğer tekliflerimizin arasında önermiştik. Kim yıkım projesini sahipleniyorsa bilin ki bugün de OHAL’e karşıdır. Kim hepimiz Ermeni dediyse bugün de OHAL’e de karşı olandır. Kim Erbil’de Peşmerge’ye alkış tutmuşsa OHAL’a karşı çıkanlar onlardır. Teklifimiz doğrudur, hedefimiz doğrudur, isabetimiz tamdır.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ