Haber 16

AK Parti’nin son anketinde MHP…

CHP’de yaşanan genel başkan değişiminden en fazla MHP’nin zarar gördüğü ortaya çıktı.

AK Parti’nin son anketinde MHP…
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Haziran 2010
  • AK Parti’nin son anketinde MHP… için yorumlar kapalı
  • 304 KEZ OKUNDU





Deniz Baykal’ın istifası ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle oy oranında artış gözlenen CHP, anket sonuçlarına göre MHP’yi de baraj sınırına itti.

AK Parti’nin Denge Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı son araştırmaya göre artan terör oylarına rağmen düşüşe geçen MHP, CHP’ye oy kaptırıyor. CHP’deki yükseliş sağ seçmeni de AK Parti etrafında toparlıyor.

Haziran ayında 5 bin kişiyle yapılan ankete göre bugün yapılacak bir seçimde AK Parti yüzde 42,4 oy alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP ise yüzde 27,2’lik oranı yakalıyor. MHP’nin oy oranı yüzde 11,6’da görülüyor. Baraj altı görülen BDP yüzde 6,1, SP ise yüzde 4,3 oy alıyor. Araştırmayı yapan Hasan Basri Yıldız, CHP’nin ne kadar yükselirse yükselsin Türkiye şartlarında yüzde 30’u aşamayacağını belirtiyor. Yıldız, “MHP’nin oyları düşüyor ama şu anda baraj sorunu yok. Özellikle medyanın CHP’ye yönelik manipülasyonları sağ seçmeni tetikliyor. Bu durum AK Parti’ye yarar.” diyor.

Ankette vatandaşa 12 Eylül’de yapılması beklenen referanduma ilişkin görüşü de soruldu. ‘Evet’ diyenlerin yüzde 65 bandında olduğu görüldü.

Teröre destek vermeyeceğiz

Deniz Baykal’ın memleketi Antalya’ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Serik ilçesi meydanında parti otobüsünden vatandaşlara seslendi. ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman ve hiçbir ortamda teröre destek vermeyeceğiz. Teröre destek verenleri lanetleyeceğiz.” dedi. AK Parti’ye yüklenen CHP lideri, hükümetin çiftçiyi üretemez hale getirdiğini savundu. ‘Pehlivanlar kenti’ olarak andığı Seriklilerden AK Parti’yi seçimde sandığa gömmelerini istedi.

ZAMAN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ