Haber 16

AK Parti’ye önergeyi geri çektiren tartışma

AK Parti’li milletvekillerinin verdiği ve Sağlık Bakanlığı’na 4 bin 500 kadro ihdasını öngören önerge, Genel Kurul’da tartışma yarattı. CHP ve MHP’li vekillerin itirazları üzerine önerge geri çekildi. CHp’li Bulut’un, Bakan Akdağ için söyledikleri de sert tartışma çıkardı. CHP’li vekil özür diledi…

AK Parti’ye önergeyi geri çektiren tartışma
  • Politika / Son Dakika
  • 04 Temmuz 2012
  • AK Parti’ye önergeyi geri çektiren tartışma için yorumlar kapalı
  • 365 KEZ OKUNDU

TBMM Genel Kurulu’nda, sezaryenle ilgili düzenlemenin de yer aldığı Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’de değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sürüyor.  

Tasarının 1. bölümü üzerinde AK Parti’li milletvekillerinin verdiği ve Sağlık Bakanlığı’na 4 bin 500 kadro ihdasını öngören önerge, Genel Kurul’da tartışma yarattı. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 bin 500 kadro ihdası konusunda kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, partilerin verdiği sözde durması gerektiğini, önergenin geri çekilmesini istedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da tasarı konusunda AK Parti ile yapılan görüşmelerde önerge hakkında bilgi verilmediğini ifade ederek, ”Bize 250 kadro ihdası var dendi, şimdi 4 bin 500 geldi. Bunun adı adam kandırmaktır. Bizi enayi yerine koymaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.  

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önergeleri muhalefet ile paylaştıklarını ifade ederek, ”Ekli listeye ilave yapacağımızı söyledik ama sayıları paylaşmadık. 400 bin personeli olan bir Bakanlığın ihtiyaçları var” dedi.   

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, siyaseti ahlaklı ve mertçe yaptıklarını belirterek, kadrolara sınavla eleman alınacağını ifade etti. 

CHP ve MHP’li milletvekillerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine Sağlık Bakanı Akdağ, ”Siyaseti hep dürüst yaptık. Genel Kurul’da CHP’li arkadaşlarla 2 saat görüştük. Önergenin gerekçesini okuyacağım, sonra istiyorlarsa arkadaşlarımız geri çeksin, önemli değil” dedi. 

Önergenin gerekçesini okuyan Akdağ, ”Muhalefet her zaman kadro ihdasında cömert davranır. Bize sorulsaydı söylerdik, onlar da sormamış. Ne kimseyi aldatmak ne de dürüst siyasetin dışına çıkmak amaçlanmıştır. Samimiyeti ispatlamak adına önergenin geri çekilmesini uygun buluyorum” diye konuştu. 

AK Parti’li Aydın, önergeyi geri çekerken, AK Parti’li bazı milletvekilleri, ”hayır, çekme” diye tepki gösterdi. Önerge geri çekildi. 

Tartışma

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut’un, önerge üzerinde konuşurken, ”Sağlık Bakanı’nın beyninde araz olduğunu düşünüyorum” sözleri de Genel Kurul’da gerginliğe neden oldu.

AK Parti’li milletvekilleri, Bulut’a tepki göstererek, sözünü geri almasını istedi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ”Buradan birbirimizin gönlünü kırmayarak, Meclis çalışmalarını tamamlayıp, çalışmaları millete anlatmak için gideceğiz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ