Haber 16

Akaryakıt tankeri alev aldı

İzmir’deki bir akaryakıt istasyonunda benzin yüklü tankerden istasyona yakıt boşaltılması sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan ve büyük tehlike yaşanmasına neden olan tankerle ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Akaryakıt tankeri alev aldı
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Mart 2011
  • Akaryakıt tankeri alev aldı için yorumlar kapalı
  • 257 KEZ OKUNDU

Tankerdeki benzini istasyona boşaltıyordu. Tam işlemin yarısına gelmişti ki, tanker birden alev aldı. Vanayı kapatmayı denedi başaramadı. Kararını verdi aracına bindi ve tankeri oradan uzaklaştırdı. Kameralar o an kayıttaydı.



Görüntülerde, benzin boşaltan tankerin bir anda alev alarak yanmaya başladığı, istasyondaki görevlilerin büyük panik halinde sağa sola kaçıştığı görülüyor.


Hayatını riske atarak alev alev yanan tankeri akaryakıt istasyonundan çıkartan tanker sürücüsü Engin Koçak’ın alevlerin sardığı tankere binip uzaklaşması da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.


 Olay, dün saat 14.00 sıralarında Konak ilçesi Çınarlı semtinde bulunan akaryakıt istasyonunda meydana gelmişti. Engin Koçak, Aliağa’dan aldığı 12 ton motorin ile 5 ton benzini boşaltmak üzere tankerle akaryakıt istasyonuna geldi.


 Tankerden benzin boşaltıldığı sırada  henüz bilinmeyen bir nedenle tanker bir anda alev aldı.


Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan dehşet anlarında, ilk paniği atlatan tanker şoförü Koçak’ın önce yangın söndürme tüpüyle yangına müdahale etmeye çalıştığı, yangının büyümesi üzerine ise tüpü bırakarak alev alev yanan tankere binip aracı akaryakıt istasyonundan çıkardığı görünüyor.


Koçak daha sonra ise tankeri boş alana çekip alev alev yanan aracın içinden kendini son anda atarak canını kurtarmıştı.


 Yangın sırasında, akaryakıt istasyonunda park halinde bulunan 4 otomobil ile yolda seyir halinde olan bir otomobil de tamamen yandı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu alevlerin ana depolara ve LPG tanklarına ulaşmasını engellendi.


 Canını ortaya koyarak büyük bir faciayı önleyen tanker şoförü Engin Koçak, “Tankerden benzin boşalttığımız sırada tanker bir anda alev aldı.


Ben de o an insanlara bir şey olacağına bana olsun dedim ve direksiyona geçtim. Tanker alev topuna dönmüştü ama onu uygun bir yere götürdüm.


O anda eşimi ve iki çocuğumu düşündüm. Ama en doğru olanı yaptım. Eğer tankeri istasyondan çıkarmasaydım bir felaket yaşanabilirdi.” diye konuştu.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ