Haber 16

Akşam 6’dan sonra…

Akşam saat 18.00’dan sonra kar yağışı ve rüzgarın daha da artacağını ifade eden Kadir Topbaş, İstanbulluları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Akşam 6’dan sonra…
  • İslam / Son Dakika
  • 23 Ocak 2010
  • Akşam 6’dan sonra… için yorumlar kapalı
  • 355 KEZ OKUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kar ve buzlanmaya karşı aldıkları tedbir sayesinde ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) çalışmaları izleyen Kadir Topbaş, basın mensuplarına kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, İstanbulluların dışarı çıkmamayı tercih etmeleri sayesinde trafikte önemli bir sorun yaşanmadığını kaydetti. 25 noktaya sensör yerleştirdiklerini belirten Topbaş, bu sayede ihtiyaç noktalarında solüsyon ve tuzlama çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Topbaş, “Bu mücadele olmasaydı çok ciddi buzlanmalar olurdu. Trafikte de çok büyük problem yaşanırdı. Arazide bulunan 770 aracın 500’ünü uydu ile takip ediyoruz. 1350 ton solüsyon ve tuz kullandık. Vapur seferlerinde aksamalar var. İETT’de ise her türlü tedbirler alındı. Elektrik kesintisi yaşanmıştı ama şu anda o konuda bir sorun kalmadı.” diye konuştu.

Yağışların akşam saatlerinde etkisini artıracağını kaydeden Topbaş, “Bu akşam 18.00’dan sonra kar yağışı ve rüzgarın şiddetinin artacağı söylendi. Don ve buzlanmaya karşı önlemlerimizi aldık. 3 bin 475 personel ve 770 araç ile hizmet veriyoruz. Vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyoruz. Zorunluluk olmadıkça özel araçlarını kullanmasınlar.” dedi.

Topbaş ayrıca, sokakta kalan 258 kişiyi otel ve spor salonlarında misafir ettiklerini sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ