Haber 16

Alex olay açıklamalar yaptı!

Fenerbahçe’deki son sezonunu geçirmeye hazırlanan kaptan Alex bomba açıklamalarda bulundu.

Alex olay açıklamalar yaptı!
  • Son Dakika / Spor
  • 06 Haziran 2010
  • Alex olay açıklamalar yaptı! için yorumlar kapalı
  • 319 KEZ OKUNDU


Fenerbahçe’deki son sezonunu geçirmeye hazırlanan kaptan Alex de Souza, Brezilya’daki Folha gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.


“ÖYLE FUTBOLCULAR GÖRDÜM Kİ…”

Brezilyalı yıldız, futbol yaşantısı boyunca kamplardan hoşlanmadığını belirterek, “Kampların futbolcular üzerinde yararlı olduğunu sanmıyorum. Futbolcuları bir yere kilitlemenin, hep aynı şeyleri yapıp, aynı şeyleri yemenin bir fayda getireceğini düşünmüyorum” diye konuştu. Alex ayrıca futbolcuların son zamanlarda özel yaşantılarıyla gündeme gelmesine ilişkin olarak, “Her futbolcunun özel yaşantısı var. Saygı duymak lazım. Bazı futbolcular gece dışarı çıkıp, içmek, eğlenmek istiyordu. Yapıyordu da… Ama bir gün sonra idmana sapasağlam geliyordu. Bunlar normal. Önemli olan futbolcunun sağlığına dikkat etmesi ve zamanında istenilen yerde olması bence” değerlendirmesini yaptı.

“CARLOS EVDE DE BİRA İÇER”

Futbol programlarını izlediğini ve orada yapılan yorumların bazen amacının dışına çıktığını savunan Alex, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Futbolu saha dışında analiz etmek çok kolay. Ancak bu tartışmalardan çok sey öğreniyorum. Çoğu analizciler, benim sahada uyuduğumu, yavaş futbol oynadığımı, futbolu soğuttuğumu ileri sürüyor. Seyirci futbolu televizyonda seyrederken bunları zaten görüyor, değerlendirmesini yapıyor. Roberto Carlos, milli takıma çağrılırsam gençlere örnek olabilirim demişti. Ardından yorumcular, Carlos’un emekliye ayrılmasını, oyun oynamamasını, bira içip eğlenme zamanının geldiğini söylediler. Bunun futbol ile ne alakası var? Carlos bira içmek isterse evinde içer, eğlenmek isterse bunu kimseye söylemeden yapar. Televizyonda bu tür eleştiriler yaptığınızda dikkatli olmak zorundasınız, sosyal olarak problemli toplumlarda bu tür eleştirilere insanlar büyük önem veriyor.”

“ARAMIZDA FARK YOK”

Brezilya ile Türkiye’deki futbol yorumcularının büyük benzerlikler taşıdığını vurgulayan sambacı, “Hep aynı polemikler… Eski bir futbolcu, ki hayatında hiç iyi futbol oynamamış, birden futbol yorumcusu olup iyi futbolcuyu tartışır hale geliyor. Ama sen hiç iyi futbolcu olmadın ki… Nasıl iyi ve kötü futbolcuyu karşılaştırırsın! Adam sırf tartışma yaratmak için yorumcu oluyor” eleştirisinde bulundu. Alex ayrıca Brezilya ile Türkiye’deki yaşantısını kıyaslarken, “Buradaki hayat Brezilya ile aynı. Sadece en çok tiyatroyu özledim. Lisan bilmedigim için tiyatroya gidemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

NAMAZ İTİRAFI!

Türkiye’de İslam dinin ilk başlarda kendisini şaşırttığını ancak zaman geçtikçe duruma alıştığını söyleyen deneyimli yıldız, “Bazı takım arkadaşlarım namaz kılmak istiyor. Teknik direktörlerden antrenmanları namaz saatine göre ayarlanması bile isteniyor” açıklamasını yaptı. “Kariyerin boyunca çalıştığın en iyi teknik direktör” sorusuna ise Alex “Luxembourgo” yanıtı verirken Scolari için de “Harika bir hoca ama futbola bakış açımız farklı…” ifadelerini kullandı.

“BU FUTBOLU BEĞENMİYORUM”

Dünya Kupası’nda her zamanki gibi Brezilya’nın favori olduğuna dikkat çeken 33 yaşındaki futbolcu, “İngiltere favori. İtalya’yı da pas geçmemek lazım. Bence Hollanda da iyi bir takım kurdu… Arjantin de iyi ama İspanya daha güçlü. Favori takımları özel maçlarda gösterecekleri performansa göre değerlendirmek gerek” yorumunu yaptı. Alex Brezilya Milli Takımı’nda Dunga’nın savunma futbolu oynattığını kaydederek, “Çok fazla defansif oyuncu ile mücadele ettiğinizde ortaya güzel futbol çıkmıyor. Ben de bu futbolu beğenmiyorum.” görüşünü savundu.

“TÜRKLER MAÇA AKIN EDİYOR”

Alex son olarak Adriano’nun Milli Takım’a alınmaması konusunda ise şu yorumu yaptı: “Bu Dunga’nın suçu değil. Dunga bir futbolcunun hem saha, hem de saha dışı davranışına göre takım oluşturuyor. Adriano’nun özel yaşantısındaki olaylar Dunga’nın suçu değil. Bana göre hoca Adriano’yu son dakikaya kadar düzelmesi için bekledi ancak olmadı.” Bu arada 6 yıldır Türkiye’de bulunan Alex de Souza, Türkçe’yi anladığını ancak konuşamadığını ifade etti. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’nin asırlık bir kulüp olduğunu kaydederek, “Avrupa’da maç oynadığımızda çevre ülkelerdeki Türkler maçımıza akın ediyor, bizi hiçbir yerde yalnız bırakmıyorlar” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ