Haber 16

Alman doktorun Türkiye aşkı

Angelika Janitzky stajyer doktor olarak geldiği Antalya’dan bir daha kopamadı.

Alman doktorun Türkiye aşkı
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Kasım 2010
  • Alman doktorun Türkiye aşkı için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU


Bir Türk’le evlendi, Tunceli’de mecburi hizmetini yaptı. Şimdi devlet hastanesinin acil servisinde şifa dağıtıyor…

Almanya’da Heinrich-Heine Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören Angelika Janitzky (36), ilk stajını Karayip Adaları’ndaki Martinikue Adası’nda yaptı. Janitzky, ikinci staj yeri olarak daha önce defalarca tatile geldiği Antalya’yı tercih etti.

Hastayı yaşatmak güzel

Akdeniz Üniversitesi’nde staj yaparken meslektaşı Can Akyol’la evlenen Janitzky, Türk vatandaşı oldu. Yüksek Öğretim Kurulunun denklik sınavını kazanan Janitzky, Akdeniz Üniversitesi’nin Çocuk Hastalıkları ve Dahiliye bölümlerinde görev yaptı.

Janitzky, tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Acil Tıp uzmanı olarak Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapmaya başladı. Acil Tıp uzmanlığını isteyerek seçtiğini belirten Janitzky, “Acil servise günde 70’e yakın vaka geliyor. Hasta yakınları bize umutla bakıyor. Bir hastayı yaşatmak beni aylarca motive ediyor. O mutluluğu yaşamak için buradayım” diye konuştu.

Alman doktor, eşi ve 4 yaşındaki oğlu Milan ile Antalya’da mutlu bir hayat sürdürdüklerini anlattı. Janitzky, “Antalya benim için çok özel bir yere sahip. 12 ay denize giriyorum. Denizsiz yaşayamam” dedi.

TUNCELİ’Yİ ÇOK SEVDİM

Zorunlu hizmet kapsamında 2007 yılında Tunceli’ye atanan Janitzky, 8 ay süreyle Tunceli Devlet Hastanesi’nde çalıştı. Tunceli’de çok farklı dııjrgular yaşadığını söyleyeıı Janitzky, “Tunceli’de görev yapılmaz diye bir şey yok Omda insanlarla birlikte olmak onları tanımak beni mutlu etti. Ancak eş durumu nedeniyle 8 ay sonra tayinim yeniden Antalya’ya çıktı” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ