Haber 16

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi

Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Ahmet Özyazgan “Çağımızın hastalığı olan bel ve boyun ağrıları şikayeti her geçen gün artmaktadır. Günümüzün iş yaşamı, aşırı bilgisayar kullanımı, uzun süreli masa başı çalışma şartları bel ve boyun ağrıları giderek artmasına neden oluyor.

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 01 Nisan 2016
  • Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 334 KEZ OKUNDU

Bel ve boyun ağrılarının sebepleri

“Bel ve boyun ağrıları hatalı bir şekilde ağır yük kaldırmak, ani ya da yanlış hareketlerde bulunmak, aşırı kilolu olmak ve aşırı stres bel ve boyun ağrılarının en belirgin sebepleri arasındadır. Bütün bunlara ek olarak hatalı yatak ve yastık seçimi, hatalı uyku pozisyonu gibi nedenler de ağrıların sebepleri arasındadır. Omurgada oluşan hasarlar bel ve boyun fıtığına dönüşerek kişilerde şiddetli ağrılara neden olur.”

Uyku pozisyonu ve yatak seçimi önemli

“Doğru yatak ve yastık seçimi bel ve boyun sağlığı açısından çok önemlidir. Aşırı yumuşak yatak ve yastık bel ve boyun ağrılarının artmasına neden olur. Kişinin vücut tipine uygun, tam ortopedik ya da yarı ortopedik yataklar, orta sertlikte yastık seçmek ve cenin pozisyonunda yan yatarak uyumak oldukça fayda sağlar.”

Bel ve boyun ağrılarınızı dinleyin

“Günlük hayatta farkında olmadan, omurganın yapısına aykırı birçok yanlış hareket yapılır. Tüm bunlar bel ile boyun fıtığı oluşumuna zemin hazırlıyor. Sürekli yaşanılan bel ve boyun ağrılarında alanından uzman bir doktora muayene olunması gerekir. Erken teşhis, doğru bir tedavi şekli ile bel ve boyun fıtıkları ameliyata gerek olmaksızın tedavi edilebilir. Yürürken bacak çekilmesi oluyor, sürekli durmak gerekiyor ve şiddetli ağrı oluyorsa bel fıtığı riski olabilir. Boyundan kola ve ele doğru yayılan şiddetli ağrı ise boyun fıtığının habercisi olabilir.”

Ameliyatsız bel ve boyun tedavisi

Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Ahmet Özyazgan “Bel ve boyun fıtığı tedavisinde ameliyat şart değil. Hastanın durumuna göre fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, boyunluk ve korse gibi destekler, enjeksiyonlar ve elle tedavi gibi yöntemlerle bel ve boyun fıtığı tedavi edilebilir. Ameliyatsız tedavi yöntemlerinde amaç herhangi bir kesi işlemi uygulanmadan, sinirlere, kemiklere, damarlara direkt müdahale edilmeden ağrıya neden olan sebeplerin ortadan kaldırılmasıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ