Haber 16

Ankara Kızılay’da patlama

Ankara’nın Kızılay ilçesi Kumrular caddesinde, Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama meydana geldi!…

Ankara Kızılay’da patlama
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Eylül 2011
  • Ankara Kızılay’da patlama için yorumlar kapalı
  • 220 KEZ OKUNDU

Ankara’nın Kızılay ilçesi Kumrular caddesinde, Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama meydana geldi! İlk gelen bilgilere göre; şiddetli patlama sonucunda 3’ü ağır 10 kişinin yaralı olduğu belirtilirken, 2 kişinin de yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.


Patlama sonrası bir otobüs ve yanındaki 6 araç alev aldı. Bölgedeki işyerleri ve dükkanların da büyük zarar gördüğü bildiriliyor. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgedeki yangının tamamen söndürüldüğü belirtildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.


10 YARALI ANKARA NUMUNE HASTANESİ’NE KALDIRILDI



 Emniyet kaynakları patlamanın bir araçta olduğunu açıkladı. Patlama sonrası 3 kişinin ağır yaralı olduğu belirtildi. Olay yerine ambulanslar sevkedildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Patlamada yaralanan 10 kişi ardından Ankara Numune Hastanesine götürüldü. Numune Hastanesi’ne götürülen 10 yaralının hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.


GÖRGÜ TANIKLARI NE DEDİ?


Görgü tanıkları patlamayı “çok şiddetli” olarak tanımladı. Bu da bomba şüphesinin artmasına neden oldu.


ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANINA GÖRE PATLAMA SEBEBİ


Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, henüz ellerine ulaşmış bir ölü sayısı olmadığını ancak, ağır yaralıların olduğunu şöyle anlattı;


“Bir bacak kopması, kol kopması, başına darbe almış ağır yaralılar var. Patlamaya neyin neden olduğuna dair bize de henüz bir bilgi verilmedi. Görgü tanıkları ve zabıta yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ise, bir bina içinden tüp gazının atıldığı ve tüp gazının bir aracın üzerine düştüğü sonrasında ise şiddetli bir patlama olduğu söylentileri var. İl Emniyet Müdürümüzden konuyla ilgili detaylı bilgi istedim. Şimdi gelecek bilgileri bekliyoruz”


İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ VAR


İkinci bir patlama ihtimali şüphesiyle polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Basın mensupları bölgeden uzaklaştırıldı. Olay yerine yakın bir ilköğretim okulu da tamamen boşaltıldı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü bölgeye geldi ve inceleme yapmaya başladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bölgede inceleme yapmaya başladı. Yetkililerden bilgi alan Atalay, ardından bölgeden ayrıldı.


Patlamanın sebebi için iki ihtimal var. Ya bir terör saldırısı, ya da LPG tüpünün patlaması.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ