Haber 16

‘Anneliğin yeni mi aklına geldi?’

Yasak ilişki sonucu dünyaya gelen bebeklerini boğarak öldüren kadın ve evli erkek sevgilisi ilk duruşmada birbirlerini suçladı.

‘Anneliğin yeni mi aklına geldi?’

Konya’da yasak ilişki sonucu dünyaya gelen bebeklerini boğarak öldürdüğü öne sürülen evli erkek ile sevgilisi, mahkemede ilk kez yaptıkları savunmalarında birbirlerini suçladılar. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanıklar Hacer K.(24), yasak ilişki yaşadığı evli sevgilisi Zekeriya K. (40), ”suçu bildiği halde görevlilere bildirmemekten” tutuksuz yargılanan sanık kadının annesi Hayriye K. (53) ve tutuklu sanıkların avukatı katıldı.


 Daha önceki duruşmalarda susma hakkını kullanan her iki sanık da bu duruşmada kendilerini savunacaklarını bildirdi. Sanık Hacer K, savunmasında artık doğruları söylemek istediğini ve kendisinin bir anne olduğunu söyledi.


Zekeriya K. ile zorla cinsel ilişkiye girmek zorunda kaldığını, bu ilişkiden bir çocukları olduğunu belirten genç kadın, ”Hastaneye gittik. Burada bir bebeğim oldu. Uzun yola gideceğiz diye bana hastanede iğne vurdular. Zekeriya apar topar beni hastaneden çıkarttı. Çocuğu ve beni kabullendiğini düşünmüştüm. Ancak Zekeriya, annesi ile yavrusunu birbirinden ayırdı” dedi. Zekeriya’nın elinden aldığı bebeğini bir başkasına baktıracağını söylemesi üzerine kendisinin bu duruma karşı çıktığını savunan Hacer K, ”Yaptırdığım iğneden dolayı kendimde değildim. Bu sırada Zekeriya boş bir arazideki kum yığınlarının arasına bebeği bıraktı. Bu duruma karşı çıktım. Çünkü ben bir anneyim. Kimsenin bu durumu öğrenmemesi gerektiğini söyledi. Ben çocuktan ayrılamayacağımı söyledim. Ancak bebek orada kaldı” diye konuştu. Hacer K, bir annenin bu durumu kabullenmesinin çok zor bir durum olduğunu dile getirince mahkeme başkanı, ”Annelik duygusunu o zaman niye göstermedin? Anneliğin yeni mi aklına geldi?” diyerek sanığa tepki gösterdi.


Mahkeme başkanı, çocuğu daha sonra neden almaya gitmediği yolundaki sorusuna ise sanık Hacer K, gidemediğini, çünkü Zekeriya’nın sürekli kendisini tehdit ettiğini bildirdi. Bu cevap üzerine mahkeme başkanı, ”Annesin ya, niye gitmedin?” dedi.


SANIK ZEKERİYA DA, SANIK HACER’İ SUÇLADI


Zekeriya K. da, tarlasında işçi olarak çalışan Hacer ile 7 yıldır ilişkisi olduğunu, ancak son bir kaç yıldır tam anlamıyla cinsel ilişkiye girmeye başladıklarını söyledi. Hacer ile kendi rızasıyla 5-6 defa cinsel ilişkiye girdiklerini anlatan Zekeriya K, şunları kaydetti:


”Hacer’in 5,5 aylık hamile olduğunu öğrenince ben çocuğu istediğimi söyledim. Hacer ailesi bu durumu duyduğunda kendisini öldürebileceğini bildirdi. Ancak ben çocuğu istediğimi ısrarla kendisine söyledim. Hacer bebeği öğrendikten sonra da tarlamda çalışmaya devam etti. Sürekli ‘ne yapacağız’ diye soruyordu. Hacer, doğum yapacağını belirterek doğum öncesi beni aradı. Ben de sabah hastaneye götürdüm. Hastaneden birlikte çıktık. Çocuğu emzirmiyordu. Yolda giderken çocuğun sesi kesildi. Aracı durdurduğumda bebeği kucağıma attı. Çocuğun burnundan kan geldiğini ve sesinin çıkmadığını fark ettim. Bebeği Hacer ile birlikte toprak yığının arasına bıraktık. Hacer ile birlikte olay yerinden ayrıldık.”


Mahkeme eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Konya’da, 4 çocuk babası evli Zekeriya K’nın, tarlasında işçi olarak çalışan Hacer K. ile yasak ilişkisi sonucu dünyaya gelen bebeği, olayın duyulmaması için doğduğu gün boğduğu iddia edilmişti.


Olay, Hacer K’nın kan uyuşmazlığı olan bebeğini kontrol için verilen tarihte doğum yaptığı hastaneye götürmemesi üzerine ortaya çıkmıştı. Zanlılar, bu yıl 17 Şubatta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ