Haber 16

Apo istedi onlar mecliste kaldı!

Ahmet Türk bölücübaşınınisteğiyle istifadan çark etti:”19 arkadaşımız istifa etmiyor. Siyasete BDP’de devam edeceğiz.”

Apo istedi onlar mecliste kaldı!
  • Politika / Son Dakika
  • 18 Aralık 2009
  • Apo istedi onlar mecliste kaldı! için yorumlar kapalı
  • 378 KEZ OKUNDU

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, eski DTP’li 19 milletvekilinin istifa etmeyeceğini açıkladı. Türk, DTP’lilerin siyasete BDP çatısı altında devam edeceğini bildirdi.


İşte Ahmet Türk’ün konuşması:


“Biz bu kararı başından beri bir siyasi karar olarak değerlendirdik. Bu karar aslında çok düşündürücüdür. Bu statükoculuğun devamını isteyen mantığın ifadesidir. Bu karar inkar, imha, asimilasyon poklitkalarının devamını isteyen bir anlayışın yansımasıdır. Biliyorsunuz uzun süredir siyasetin içindeyim. HEP’ten başlayan bir sürecin sanığıyım, tanığıyım. Bütün partilerimiz kapatıldı. Ama bugün demokrasiye, barışa olan inancımızı koruyoruz.


İSTİFA YOK, SİYASETE BDP’DE DEVAM


Bugün mücadelemizi Barış ve Demokrasi Partisi’nde sürdürme kararı aldık. 19 arkadaşımız istifa etmeden Barış ve Demokrasi Partisi’ne geçecek. 6 partimiz kapatıldığı halde halen demokratik yolları aramamız iyi düşünülmeli, iyi değerlendirilmelidir. Dünyada hiçbir siyasi hareket yoktur ki 6 partisi kapatıldıktan sonra bunu yapsın. İşte bizi şiddet yanlısı gösteren anlayışın herkes tarafından kınanması gerekiyor.  Bu şiddeti değil, barışı savunduğumuzun açık göstergesidir.


“TÜM TÜRKİYE’NİN VİCDANI OLACAĞIZ”


Bugün yapmamız gereken 2 şey var. BDP’yi güçlü hale getirmek. Halkın dinamiklerine yanıt verecek noktaya taşımaktır. İkincisi Türkiye halkının vicdanı olacak bir siyasi oluşumu ortaya çıkarmaktır. Eğer bunu yapabilirsek o zaman Türkiye’yi değiştirebilir, dönüştürebilir, demokrasiyi sağlayabiliriz.  Başından beri söyledik, demokratik mücadele bizim için esastır. En başından beri partimiz ve milletvekili arkadaşlarım onurlu bir duruş gösterdiler. Ben huzurunuzda partime ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum.


“ÖCALAN DA İSTEMEDİ”


Bütün haksızlıklara rağmen halkımız parlamentoda mücadelemizi sürdürmemizi istediler. Bütün sivil toplum örgütlerimiz adeta rica ettiler. Bu zemini terk etmeyin dediler.  Aydınlar, yazarlar, akademik çevreler bu süreçte parlamentoda durmanın önemini ifade ettiler. Çarşamba günü avukatlarıyla görüşen Öcalan da parlamentoda demokratik mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. 


Ben burada bir şey daha ifade etmek istiyorum. Demokratik Toplum Partisi’nin kapatılması büyük bir ayıptır. Bir canı bile kaybetmemiz, bir partinin kapatılmasından daha önemlidir. Onun için  diyoruz ki; ey siyasiler gelin canlara sahip çıkalım, canları kaybetmeyelim. Hep birlikte barışın, demokrasinin önünü açalım. “

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ